Μητσοτάκης : Οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας παραμένουν στις καρέκλες τους | in.gr


«Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου» σχολίασε, απαντώντας σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Γρεβενά όπου βρίσκεται, επαναλαμβάνοντας ότι «το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο. Έχει ήδη κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο».
«Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για τον ανασχηματισμό σε επίπεδο προσώπων. Νομίζω ότι όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους. Θα πω μόνο ότι ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Το βασικό είναι ότι αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα, υπεύθυνοι για την οικονομία, υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, υπεύθυνοι για την άμυνα εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους, προφανώς αμετακίνητοι» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός θα αγκαλιάσει την ατζέντα της ΝΔ, την ατζέντα «μιας τολμηρής αλλαγής» στις επόμενες εκλογές, ενώ επέκρινε ως «διχαστικό» το λόγο του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να μιλά «για το μέλλον», για «ενότητα» και για «δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση» της χώρας.
«Εγώ θα επιμένω, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μιλάω για το μέλλον, να μιλάω για ενότητα, να μιλάω για την μεγάλη ανάγκη που έχει αυτός ο τόπος να κάνει μια δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση. Αυτά πρεσβεύει η ΝΔ, αυτά πρεσβεύω προσωπικά εγώ και πιστεύω αυτήν την ατζέντα, μιας τολμηρής αλλαγής θα την αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές» σημείωσε και προσέθεσε:
«Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει σε αυτό τον τόπο, έχει κάνει ήδη πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο, όποτε είναι αυτές».
Ερωτηθείς εάν διαβλέπει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μονοεδρική των Γρεβενών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο στρατηγικός στόχος της ΝΔ «είναι να κερδίσουμε όλες τις μονοεδρικές» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει την μονοεδρική των Γρεβενών.
«Το ζητούμενο όμως δεν είναι απλά να κερδηθεί η μονοεδρική των Γρεβενών, το ζητούμενο είναι την επόμενη μέρα να σκύψουμε με το τοπικό προσωπικό, σε συνεννόηση πάντα με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, πάνω στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής».
Σημείωσε ότι και για τις περιφερειακές εκλογές ο στόχος της ΝΔ είναι να κερδηθούν όλες οι περιφέρειες.
Μίλησε επίσης για τις σημαντικές «αλλά εν πολλοίς αναξιοποίητες δυνατότητες» της περιοχής.
Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση του πρόεδρου της ΝΔ με τον δήμαρχο Γρεβενών στο δημαρχείο, σε ερώτηση για το χρόνο που πιστεύει ότι απομένει ως τις επόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όσο λιγότερος (ο χρόνος) τόσο το καλύτερο. Αλλά εμείς είμαστε αθλητές και σπριντ και μαραθώνιου. Οπότε θα είναι είμαστε έτοιμοι όποτε και να γίνουν εκλογές».
Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευσαν στην πόλη των Γρεβενών ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης (Φλώρινας), Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς), Μάξιμος Χαρακόπουλος (Λάρισας), Γιώργος Κασαπίδης (Κοζάνης), ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, κ.ά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.