Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας συνεχίζουν να είναι τεταμένες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει μαι ανάρτηση στο Twitter την Πέμπτη που δείχνει ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εντείνουν τον «οικονομικό πόλεμο» στην Τουρκία.
«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως θα κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε ο Τραμπ χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter. Σημείωσε επίσης πως «Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ για πολλά χρόνια» και ζήτησε από τον πάστορα Μπράνσον τον «υπέροχο Χριστιανό πάστορα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ ως ένας μεγάλος πατριώτης όμηρος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε σαφές τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο «περικοπές» που είπε πως θα επιβληθούν στην Τουρκία.
Μάλιστα νωρίτερα, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε πως η Τουρκία «δεν αποδείχτηκε καλός φίλος» για την Ουάσιγκτον, ενώ αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του μεσολάβησε για λογαριασμό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πέτυχε την απελευθέρωση ενός Τούρκου πολίτη από μια χώρα που δεν κατονόμασε.
«Βγάλαμε κάποιον έξω γι’ αυτόν» είπε ο Τραμπ. «Χρειαζόταν βοήθεια για να βγάλει κάποιον από κάποιο μέρος και βγήκε. Και τώρα, θέλουν να κρατήσουν τον υπέροχο πάστορά μας. Είναι άδικο. Δεν είναι σωστό» σημείωσε.