Ξεκίνησε σήμερα η αποχώρηση 440 προσφύγων, διαφόρων εθνικοτήτων, ανδρών, γυναικών και παιδιών με ευθύνη του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Η επιχείρηση διήρκησε πέντε ώρες, ενώ επικεφαλής της τέθηκε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Κώστας Ξυνογαλάς και ο διοικητής του ΚΥΤ της Μόριας, Γιάννης Μπαλμπακάκης.
Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και αφού πιστοποιήθηκε η ταυτότητά τους, πήραν το πολυπόθητο «τρίπτυχο» του αιτούντος άσυλο και επιβιβάσθηκαν στο πλοίο για τον Πειραιά.
Από εκεί το πρωί της Τρίτης θα αναχωρήσουν με λεωφορεία που θα τους περιμένουν για τον προσφυγικό συνοικισμό που ετοιμάστηκε στη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.
Των σημερινών αναχωρήσεων θα ακολουθήσουν κι άλλες με στόχο τη δραστική μείωση του πληθυσμού στη Μόρια κάτω από 5.000 άτομα. 100 ατόμων αύριο Τρίτη, άλλων 400 την Τετάρτη, 600 το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής. Στόχος να φύγουν από τη Λέσβο σχεδόν 2000 πρόσφυγες μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα.
Και μετά άλλοι 2000. Όλοι τους με κατεύθυνση τις νέες δομές στη βόρεια Ελλάδα. 1100 στη Βόλβη. 560 στον Κατσικά Ιωαννίνων. 860 στα Γρεβενά, 280 στη Φιλιππιάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.