Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας δεθ
Αισιόδοξος ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνησή του, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, παρά τις δηλώσεις του κυβερνητικού του εταίρου σχετικά με αποχώρηση από την κυβέρνηση αν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει μέχρι την ελληνική βουλή.
Ακόμα ο πρωθυπουργός, μπορεί να τόνισε αρκετές φορές ότι η κυβέρνησή του θα είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια θα ολοκληρώσει την τετραετία, άφησε όμως και ανοιχτή την ημερομηνία τονίζοντας ότι «όλα θα εξαρτηθούν και από την πορεία των πραγμάτων».
Παράλληλα εξαπέλυσε τα βέλη του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, επιστρατεύοντας σε κάθε δυνατή ευκαιρία τα περί «προγράμματος Πινοσέτ» που ανέφερε πρόσφατα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, αλλά και λέγοντας πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «τσάμπα μάγκας» στην περίπτωση του ονόματος της πΓΔΜ, καλώντας τον παράλληλα να δηλώσει ότι θα καταργήσει τη συμφωνία, προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε σκέψη για δημοψήφισμα στην Ελλάδα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως «δεν καλούμαστε εμείς να αλλάξουμε Σύνταγμα και ονομασία», κάλεσε τους κυβερνητικούς παράγοντες της πΓΔΜ να μην ξεφεύγουν στις δηλώσεις τους από τους όρους της συμφωνίας, ενώ για πρώτη φορά έδειξε κατανόηση σε όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου για το όνομα της Μακεδονίας, από εκείνους που συμμετείχαν χθες, Σάββατο στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις.
Σχετικά με την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι μέχρι το 2020 ο συγκεκριμένος φόρος, θα προσομοιάζει σε εκείνο που προ κρίσης ονομαζόταν «Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας», σημείωσε ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την αναστολή της μείωσης συντάξεων καθώς «υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος» και με αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού, για τα οποία εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συναίνεση από τους κοινωνικούς εταίρους.
Ο Αλέξης Τσίπρας απέκρουσε την κριτική που δέχτηκε σχετικά με την «επικοινωνιακή διαχείριση» της τραγωδίας στο Μάτι με τους 98 νεκρούς, αναρωτώμενος χαρακτηριστικά «Πως να κρύψεις τους νεκρούς;» και τονίζοντας πως μια τέτοια τακτική θα ήταν ανόητη εκ μέρους της κυβέρνησης.
Σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει η «απλή αναλογική» τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή, άφησε... ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για πλατιές συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις από την κεντροαριστερά ως την κεντροδεξιά. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και μιας συμμαχίας με μια... άλλη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας πως «η επόμενη μέρα δεν μπορεί να περιλαμβάνει δυνάμεις όπως τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ Νέα Δημοκρατία» και επικεντρώνοντας την κριτική του σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.