Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης και ο Πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) κ. Δημήτριος Γρηγοριάδης υπέγραψαν χθες, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την από κοινού δραστηριοποίησή τους στη δημιουργία υλικοτεχνικής υποδομής για κοινωνικό μαζικό αθλητισμό και αθλητισμό υψηλού επιπέδου καθώς και στους τομείς της εκπαίδευσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την καθιέρωση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού ως τρόπο ζωής. 

Ειδικότερα: 

Διοργάνωση ημερίδων και διαλέξεων με στόχο την ενημέρωση των δημοτών για μια σειρά από θέματα όπως : άσκηση και καρδιά, άσκηση και πνεύμονες, άσκηση και αναπηρία, άσκηση και κατάθλιψη, άσκηση και διαβήτης, χοληστερίνη, αρθρίτιδα, καρκίνος κλπ. 
• Διοργάνωση συμποσίων για ανάδειξη κοινωνικών προβλημάτων όπως βία και χουλιγκανισμός, τσιγάρο και αλκοόλ, ναρκωτικά, παχυσαρκία κ.α. 
• Εφαρμογή προγραμμάτων με στόχο την προαγωγή υγείας σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες: - K.Α.Π.Η. – πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ενεργό γήρανση - Πρόγραμμα ανθρωπομετρικών μετρήσεων και δείκτης λίπους σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . 
• Εκπαίδευση των διοικητικών στελεχών και εργαζομένων του Δήμου με σεμινάρια σχετικά με την οργάνωση αθλητικών γεγονότων .
 • Διοργάνωση σεμιναρίων για την επιμόρφωση στελεχών του Δήμου σχετικά με τη παροχή πρώτων βοηθειών :Α΄) ΚΑΡΠΑ: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση Β΄) περιδέσεις σε γόνατο , αγκώνα, καρπό, αστράγαλο, ώμο. 

• Εφαρμογή προγράμματος εργομετρικών μετρήσεων για αθλητές και αθλήτριες των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο δήμο Νέας Σμύρνης.
 • Διοργάνωση ετήσιου αθλητικού φεστιβάλ με διάφορες αθλοπαιδιές που θα απευθύνεται σε ολόκληρη τη τοπική κοινωνία. 
• Διοργάνωση εγχώριων και διεθνών αθλητικών γεγονότων που προβάλουν την πόλη όπως Παγκόσμιοι Εκπαιδευτικοί Αγώνες Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας της ISF, (INTERNATIONAL SCHOOL FEDERATION). 

• Διοργάνωση ετήσιας γιορτής με το τίτλο «ΣΜΥΡΝΗΣ ΒΡΑΒΕΙΑ» Ο δήμος Νέας Σμύρνης δεσμεύεται να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε υλικοτεχνικό και οικονομικό επίπεδο για την υλοποίηση των προαναφερομένων δράσεων σε τοπικό επίπεδο. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ κ. Δημήτριος Γρηγοριάδης, ο Γ.Γ της ΠΕΠΦΑ κ. Νίκος Κωστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Πολύδωρος Συρίγος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Υπηρεσίας και Αλληλεγγύης κ. Νότης Γιατζίδης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κα Κλαίρη Δεληγιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιχάλης Χρηστάκης, ο κ Χονδροκούκης Ιωάννης απο τα Paradimotika.gr ,μέλη των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας, γυμναστές του Δήμου αλλά και μέλη της ΠΕΠΦΑ καθώς και αρκετοί φοιτητές από την Γυμναστική Ακαδημία. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.