«Όλα όσα ευχόμασταν εκπληρώθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών», με την οποία «οι Έλληνες από εχθροί έγιναν φίλοι της Μακεδόνιας» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ζόραν Ζάεφ σε μία εκδήλωση στο Νεγκοτίνο.
«Οι πολίτες της Μακεδονίας έπαιρναν πάντα σοφές αποφάσεις και το ίδιο θα κάνουν και τώρα στο επερχόμενο δημοψήφισμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.
«Οι πολίτες αποφασίζουν με σοφία γιατί αγαπούν τη χώρα των προγόνων τους και φέρουν την ευθύνη για το μέλλον των παιδιών τους. Ως εκ τούτου, πήραμε μια σωστή απόφαση και όλοι ξέρουν ότι κάναμε συμβιβασμούς που θα ωθήσουν τη χώρα μας σε μακροημέρευση», τόνισε.
«Να βάλουμε τέλος στην απομόνωση, είναι ώρα να ενσωματωθούμε και να γίνουμε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Ζάεφ.
«Όλα όσα ευχόμασταν εκπληρώθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που ανοίγει τις πόρτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη χώρα μας. Με το να καταλήξουμε σε συμφωνία, επιδείξαμε δημοκρατική ωριμότητα και ευρωπαϊκούς τρόπους. Και η διεθνής κοινότητα το αναγνωρίζει και πια η χώρα μας έχει πολλούς φίλους σε όλον τον κόσμο. Επομένως δεν καταλαβαίνω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Τι θα πετύχουν αν μποϊκοτάρουν τους εαυτούς τους;», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη από το καθεστώς ένταξης στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι θα βελτιώσει το δικαστικό σύστημα, την υγειονομική περίθαλψη, το εκπαιδευτικό σύστημα και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. «Θέλουμε να απολαύσουμε στη χώρα μας τις αξίες των υπερασπιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μην φοβάστε, βγείτε και ψηφίστε χωρίς αμφιβολία, για το αν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση», είπε, καλώντας τους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία για καλύτερο μέλλον. 
Κάλεσε επίσης τους πολίτες να ενωθούν για το πιο σημαντικό θέμα - για το μέλλον της «Μακεδονίας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.