Στο φύλλο της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2018 δημοσιεύτηκε άρθρο του συντάκτη σας «Μ.Γ.», σχετικά με τη δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης στον Δήμο Αλίμου. Η δημοσίευση με βρήκε στο Παρίσι, όπου είχα μεταβεί για 3 ημέρες και ενημερώθηκα μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τους συνδημότες μου.
Περπατώντας στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, σκεφτόμουν το κείμενό σας και παρατήρησα ότι και στο Παρίσι έχουν κάνει το ίδιο σφάλμα με εμάς στον Άλιμο: έχουν γεμίσει τον τόπο, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, με γλυπτά, έργα τέχνης, πινακοθήκες και μουσεία, πετώντας και σπαταλώντας κι αυτοί αμέτρητα χρηματικά ποσά για την Τέχνη, την ώρα μάλιστα που το γαλλικό κράτος κάνει περικοπές στις κοινωνικές παροχές... Σας στέλνω ενδεικτικά 2 φωτογραφίες που έβγαλα από έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους και σας παρακαλώ να βρείτε κάποιον τρόπο να επισημάνετε στους ανόητους κουτόφραγκους, που επενδύουν στην Τέχνη, το μεγάλο λάθος που κάνουν, ίδιο και μεγαλύτερο με τη δημοτική αρχή του Αλίμου...

Υ.Γ.: Για τις τεράστιες ανακρίβειες του δημοσιεύματός σας, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Δήμος μας για την νόμιμη αγορά των έργων Τέχνης, δεν κάνω καν αναφορά. Τα επισκιάζει όλα η φριχτή, σκοταδιστική αντίληψη του συντάκτη σας, ότι η Τέχνη είναι περιττή σε καιρούς κρίσης. Πιστεύουμε το ακριβώς αντίθετο: σήμερα, μέσα στην κρίση και την παρακμή, η Τέχνη είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.