Να βάλει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών - τα οποία, ωστόσο, ο ίδιος άνοιξε με έμμεσο τρόπο στη ΔΕΘ - επιχειρεί τώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στο Euronews από το Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός ξόρκισε το ενδεχόμενο εκλογών το Μάιο του 2019: «Στόχος και στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας και οι εκλογές τον Οκτώβρη του 2019. Δεν αποτελεί στόχο ούτε στρατηγική ούτε επιθυμία μας να έχουμε τριπλές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Ήταν, όμως, ο Νίκος Βούτσης αυτός που λίγες ώρες νωρίτερα είχε πει πως «καλά έκανε ο Πρωθυπουργός κι άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν 2-3 μήνες νωρίτερα οι εκλογές» (Alpha). Ο πρόεδρος της Βουλής, άλλωστε, έχει προ πολλού αναφερθεί σ' αυτό το ενδεχόμενο και μάλιστα υποστηρικτικά, όμως κοινό μυστικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως τον ακριβή χρόνο των εκλογών θα κρίνουν πράγματι οι συντάξεις και το Σκοπιανό.
Ως προς το πρώτο, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως από τη στιγμή που θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τότε δεν συντρέχει λόγος εφαρμογής του μέτρου. «Το λέω καθαρά. Αν πετύχουμε τους στόχους, στο βαθμό που πετυχαίνουμε τους στόχους, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε ένα μέτρο, το οποίο και αχρείαστο είναι και αντιαναπτυξιακό είναι, αλλά και μη διαρθρωτικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας για μία ακόμη φορά εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί και μάλιστα φωτογράφισε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό. «Η συμφωνία αυτή θα βρει απόλυτη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή», τόνισε ο πρωθυπουργός, αποκλείοντας έτσι εμμέσως τα σενάρια ψήφισης με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Παράλληλα, επέμεινε στην αισιοδοξία του ότι ο Πάνος Καμμένος, έστω και την τελευταία στιγμή, θα... σώσει την κυβέρνηση: «Σέβομαι και διαφωνώ με τη στάση του κυβερνητικού μου εταίρου, με τον οποίο έχω μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι θα τηρήσει τις αρχές του, έτσι όπως και ο ίδιος τις πιστεύει, αλλά δεν θα διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας προς την οικονομική ανάκαμψη και την πολιτική σταθερότητα», είπε ο κ. Τσίπρας.
Κατά τα λοιπά, στο Μαξίμου έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στη Θεσσαλονίκη και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Στην κυβέρνηση είναι έτοιμοι ν' απαντήσουν σε όσα θα πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη σκληρή αντιπαράθεση να έχει ήδη ξεκινήσει με την ανταλλαγή αιχμηρών ανακοινώσεων και τις μέρες να θυμίζουν όλο και πιο έντονα προεκλογική περίοδο και μάλιστα στην τελική της ευθεία, λόγω της ακραίας πόλωσης. Μια γεύση δίνουν οι ανακοινώσεις για τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα non paper κι ο πόλεμος δηλώσεων με τη ΝΔ για τις συντάξεις.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.