Συνεχίζονται και αύριο, Τρίτη οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών στην ακτίνα της οδού Αθηνών-Σουνίου, για την αποκατάσταση της οικοδομικής νομιμότητας.
Η διαδικασία, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα ολοκληρωθεί πιθανότητα εντός της εβδομάδας και θα ακολουθήσουν κατεδαφίσεις που έχουν ανατεθεί στον εργολάβο που μειοδότησε στον πρόσφατο διαγωνισμό, και αφορούν αυθαίρετες κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου και σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις στους δήμους Σαρωνίδας, Κρωπίας και Λαυρεωτικής.
Ο β΄ κύκλος των κατεδαφίσεων «άνοιξε» το πρωί με beach bar ξενοδοχείου στο 47ο χλμ. της Αθηνών – Σουνίου, για το οποίο εκκρεμούσε τελεσίδικο πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής από το 1997. 
Όπως ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, η διαδικασία των κατεδαφίσεων ξεκίνησε από την Αττική, με την επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων σε αιγιαλούς, εθνικούς δρυμούς, αναδασωτέες εκτάσεις και ρέματα και θα προχωρήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
«Έχουμε, ήδη, ζητήσει τους αντίστοιχους καταλόγους και η ανταπόκριση είναι θετική. Παράλληλα, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, θα διπλασιαστούν οι πόροι από το Πράσινο Ταμείο που χρηματοδοτεί τη διαδικασία. Άρα, οι κατεδαφίσεις θα προχωρήσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι θέμα εβδομάδων να ανακοινωθούν οι σχετικές εξαγγελίες», σημείωσε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.