Πρωτόκολλα κατεδαφίσεων δεκαετιών «ξεπαγώνει» από Δευτέρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκαινιάζοντας τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων.
Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου την εξέλιξη αυτή και επικεντρώνοντας στον άξονα της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου και αφορούν στην πλειονότητά τους κτίσματα σε αιγιαλό.
Εντυπωσιακές είναι μάλιστα οι περιπτώσεις δύο εξ αυτών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης 21 και 36 χρόνια πριν! Ειδικότερα, τη Δευτέρα, οι μπουλντόζες θα ρίξουν beach bar ξενοδοχειακής εγκατάστασης στην Ανάβυσσο, με εκδοθέν πρωτόκολλο κατεδάφισης στις 22/1/97 και θα ακολουθήσει εγκατάσταση ψυχαγωγίας στην ευρύτερη περιοχή με πρωτόκολλο κατεδάφισης εκδοθέν στις 26/8/82!
Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν και πέρασαν από… κόσκινο πενήντα και πλέον αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλό ή δασικές εκτάσεις στον συγκεκριμένο άξονα έως το Σούνιο, ενώ συνεχίζονται -από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής- κατεδαφίσεις στην περιοχή Γραμματικού. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έναρξη κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στα ρέματα της Μάνδρας.
Υπενθυμίζεται ότι εντός του Σεπτεμβρίου δρομολογείται και η προκήρυξη -εκ μέρους του ΥΠΕΝ- διεθνούς διαγωνισμού για μεγάλο αριθμό κατεδαφίσεων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.