Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση Συλλογής Σχολικών Ειδών για μαθητές ωφελούμενων οικογενειών και του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη»  της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, με στόχο να βοηθηθούν οι μαθητές του Δήμου Πειραιά, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στην πλατεία Κοραή,  περιελάμβανε εκπαιδευτικές, μουσικές και χορευτικές δραστηριότητες όπως : πειράματα Φυσικής - Χημείας από καθηγητές του Προγράμματος Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με τΕρευνητικά Κέντρα Φυσικών Επιστημώνμουσική και τραγούδι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά και από το Δημοτικό Ωδείο,  χορευτικό από τα  παιδιά της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η OMONOIA»,  μουσική και τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα «Κρητικοί Διαβάτες», ζωγραφική δραστηριότητα από τη Δημοτική Πινακοθήκη και παραδοσιακούς χορούς από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά, την Πανελλήνια Ένωση Λερίων, το Κέντρο Χορού και Πολιτισμού «Πολυμήλη»,  τον Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου και την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η OMONOIA». Παράλληλα,  το  ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας,  υποστήριξε τη δράση με δραστηριότητες για παιδιά, όπως  χειροτεχνίες, face painting  και παρασκευή γλυκών κερασμάτων από το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Επίσης, το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ υποστήριξε την εκδήλωση. Επιπλέον, πρόσκοποι πραγματοποίησαν δραστηριότητες για τα  παιδιά.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε ότι  η συλλογή σχολικών ειδών είναι μια ακόμη θετική  πρωτοβουλία από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., προκειμένου να συγκεντρωθούν σχολικά είδη, τσάντες, μολύβια, στυλοί,  μαρκαδόροι για παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη. Ανέφερε ότι την πρωτοβουλία στηρίζουν, όπως πάντα, οι σύλλογοι της πόλης, όπως η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η OMONOIA»,  η Αδελφότητα  Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά, η  Πανελλήνια Ένωση  Λερίων και  οι Μανιάτες,  που έφεραν προϊόντα. «Είναι όμορφες, σημαντικές παρεμβάσεις και στόχος μας  είναι να υλοποιήσουμε κι άλλες παρόμοιες κοινωνικές δράσεις», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.  Συνεχάρη επίσης, όσους  οργάνωσαν την εκδήλωση,  την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Λαουλάκου, τους συνεργάτες της και όσους συμμετείχαν.  «Πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα έχουμε και κάτι καινούργιο να παρουσιάσουμε», σημείωσε ο κ. Μώραλης.   




Αποτέλεσμα εικόνας για λαουλακου κορινα
Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου σε δήλωσή της τόνισε πως η συλλογή σχολικών  ειδών για παιδιά ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π έγινε γιορτή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη, καθώς προσφέρει σχολικά είδη στηρίζοντας τους μαθητές. «Θα ήθελα να τονίσω πως η συλλογή σχολικών ειδών θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Θα συγκεντρώνουμε σχολικά είδη μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταφέρουμε να καλύψουμε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Να αναφέρω επίσης, πως όταν λέμε μαθητές ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π., εννοούμε ότι όλοι όσοι μένουν στον Πειραιά ή όσοι είναι δημότες του Δήμου Πειραιά κι έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα,  μπορούν σε καθημερνή βάση να έρχονται στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. να συμπληρώνουν μια αίτηση, να μας προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αυτομάτως να συμπεριλαμβάνονται  στις καταστάσεις μας», σημείωσε η κα Λαουλάκου, επισημαίνοντας πως η υποστήριξη  όλων όσοι  έχουν ανάγκη είναι μια συνεχής προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2015 και παραμένει σταθερός διαρκής στόχος για την ΚΟ.Δ.Ε.Π. Τέλος, η κα Λαουλάκου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά για τη στήριξή του, όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τον κόσμο που προσφέρει σχολικά είδη.

Τα σχολικά είδη συγκεντρώνονται έως την Παρασκευή 28/9/2018, στο Γραφείο Εθελοντισμού (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά -Πλατεία Κοραή).
Το ωράριο έχει ως ακολούθως:
Κυριακή: 9:00-15:00
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00 -20:00.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.