Συνάντηση με επιτροπές κατοίκων, οι οποίοι τον ενημερώνουν για τα ζητήματα που αποτελούν για τους ίδιους προτεραιότητες, έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στο Μάτι.
«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών. Είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί. Να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εκπροσώπους των κατοίκων.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους να του πουν με ειλικρίνεια ποια από τα αιτήματα που του είχαν θέσει στη συνάντηση που είχαν στο Μ. Μαξίμου στις 6 Αυγούστου έγιναν, ποια προχωρούν και ποια όχι, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήρθε εδώ για τις εντυπώσεις. «Μάχη δίνουμε», τόνισε. «Ήρθα για να ακούσω από εσάς τους κατοίκους ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και οι ποιοι οι στόχοι που πρέπει να επικεντρώσουμε».
Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Μάτι λίγο μετά τις 10:30 προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου.
Μαζί με τον κ. Τσίπρα είναι οι κ. Φλαμπουράρης, Σπίρτζης, Φάμελλος και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.
Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το Μάτι και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην συμπρωτεύουσα θα αφορά στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Όπως έχει ήδη γράψει το Reader.gr, με οδηγό τους την παλιά λαϊκή ρήση «φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι» πορεύονται στην κυβέρνηση εν όψει ΔΕΘ και της ανόδου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.