Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο,  εκπροσώπους  του Δήμου  Qingdao της Κίνας.  Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από  τους  κ.κ.  Wan Jianzhong Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςQingdaoFreng Bin Σύμβουλο του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων του Δήμου QingdaoZhang Ping Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Λιμενικής Αρχής   του QingdaoWang Zhaowel Διευθυντή του Τμήματος Ιατρικής Ακριβείας της Διαχειριστικής Επιτροπής της Εθνικής Βιομηχανικής Αναπτυξιακής Ζώνης Υψηλής Τεχνολογίας,  Wang Peng Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Υποθέσεων της Ασίας του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων του Δήμου QingdaoGao Xuan, Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Μετάφρασης και Διερμηνείας του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων του Δήμου  Qingdao,  Λευτέρη Κοντό Πρέσβη επί τιμή φιλίας και ειρήνης στην Κίνα και Αντιπρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου και  Φίλιππο Κοντό  επιχειρηματία.

Στη συνάντηση, από την πλευρά του Δήμου Πειραιά  παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Βεντούρης και Γιάννης Μελάς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και ανάληψη πρωτοβουλιών για συνέργειες μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του  Δήμου Qingdao.  Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ των δύο πόλεων και εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει συνεργασία των Επιμελητηρίων με τη διαμεσολάβηση των  δύο Δήμων.
  
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του ανέφερε  ότι επισκέφθηκε το Qingdao  πριν από λίγους μήνες, σε μια αποστολή του Δήμου. Χαρακτήρισε «εξαιρετική» την πόλη, όπως και τη φιλοξενία της και επεσήμανε ότι έχει χαρακτηριστικά του Πειραιά.  «Πρόκειται για το τρίτο  μεγαλύτερο λιμάνι στην Κίνα, είναι μια τουριστική περιοχή με έντονη ναυτιλιακή δραστηριότητα και  επιδιώκει να επεκταθεί στην κρουαζιέρα. Κατά τη συνάντηση, συζητήσαμε συνέργειες τις οποίες μπορούμε να υλοποιήσουμε. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε συνέργειες, οι οποίες θα αναδείξουν ότι τέτοιες επαφές έχουν αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Μώραλης.
Αναφερόμενος  στα ταξίδια  που γίνονται από την Κίνα προς τον Πειραιά και στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να τα ανταποδώσει,  καθώς επίσης στην επένδυση της COSCO στο λιμάνι και στην αύξηση της επισκεψιμότητας των Κινέζων τουριστών στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι «αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, να δημιουργήσουμε ισχυρότερους δεσμούς και να αποκομίσουμε οφέλη».
Τέλος, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη για τον Δήμο Πειραιά, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν τα επόμενα χρόνια.

O Aντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Ανδρέας Βεντούρης, σε δήλωσή του τόνισε: «Μετά την επίσκεψη μας τον Μάιο στο Qingdao, είμαστε χαρούμενοι που διαπιστώνουμε ότι διευρύνεται η συνεργασία μας. Με τον Δήμο Qingdao, έχουμε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στους οποίους εξετάζουμε μελλοντικές συνεργασίες. Πιστεύω ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη που έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πόλη και το λιμάνι του Qingdao. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση,  με σκοπό να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη του Πειραιά».

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.