Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης - Πεύκης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27/10. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο τέως Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο τέως Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης, Δημήτρης Φωκιανός, μέλη των δύο Δημοτικών Συμβουλίων και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.
Οι εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν πιο συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνουν: ένα διώροφο κτίριο με αίθουσα γυμναστικής, αποδυτήρια, γραφεία διοίκησης και καφετέρια, επιφάνειας 200 τ.μ., ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, ένα γήπεδο beach volley, δύο γήπεδα τένις, τρία συγκροτήματα κερκίδων κάτω από τα οποία κατασκευάστηκαν αποδυτήρια, γραφεία αθλητικών συλλόγων, μηχανοστάσιο, λεβητοστάσιο και ιατρείο, o περιβάλλων χώρος, τοιχία αντιστήριξης, διαμορφώσεις με πλακοστρώσεις και πράσινο, o φωτισμός των γηπέδων και ο περιμετρικός φωτισμός, το δίκτυο όμβριων και άρδευσης, ένας χώρος στάθμευσης 70 θέσεων και η περίφραξη του χώρου.
Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Έχω κουραστεί ψυχικά να εγκαινιάζω Κοινωνικά Παντοπωλεία και φιλόπτωχα ταμεία όλο αυτό το διάστημα που είμαι Μητροπολίτης. Σήμερα, αισθάνομαι μια χαρά και ψυχική ευεξία ότι εγκαινιάζω κάτι που υπάρχει πριν την κρίση και πριν όλα αυτά που προέκυψαν σε αυτό το διάστημα. Δίνει και μια ελπίδα, γιατί χωρίς ελπίδα δεν μπορούμε. Είμαστε άνθρωποι. Στο πρόγραμμά μου υπάρχουν και άλλα τέτοια έργα στην δική μου Μητροπολιτική Περιφέρεια. Αυτό μας δίνει χαρά και μια νότα αισιοδοξίας ότι η ζωή συνεχίζεται.
Μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα. Είναι σαν ένα καρδιογράφημα. Όταν είναι μια ευθεία γραμμή, σημαίνει θάνατος. Πρέπει να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στη ζωή για να έχει και μια αξία. Δημιουργεί αισιοδοξία και ψυχική ευεξία να προχωρήσουμε σε άλλα καλά έργα. Είχα πει κάποτε ότι θα είμαι πολύ ευτυχής όχι μόνο να εγκαινιάζω τέτοια έργα, αλλά να κλείνω τα προηγούμενα».
Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος, Μαυρίδης μεταξύ άλλων είπε: «Όλο αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Ήταν ένα όραμα, ένας σχεδιασμός που ξεκίνησαν οι δυο προηγούμενοι Δήμαρχοι, ο  Δημήτρης Φωκιανός και ο κ. Τζίτζιφας, ένα έργο που έλειπε από την ευρύτερη περιοχή για την νεολαία και τον αθλητισμό. Αυτό πήρε σάρκα και οστά. Θέλει κόπο και αρκετή κούραση από εμάς. Χρειάστηκε να συνεργαστούν οι δυο Δήμοι, οι δύο τεχνικές υπηρεσίες, να ετοιμάσουν τις μελέτες και να τις καταθέσουν στην Περιφέρεια. Θέλω θερμά να ευχαριστήσω και τον τότε και τη σημερινή Περιφερειάρχη γιατί αγκάλιασαν αυτό το μεγάλο έργο, είδαν ότι είναι αναγκαίο για την κοινωνία και για τους δύο Δήμους και το έβαλαν μπροστά να υλοποιηθεί.
Όσο αφορά στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, έχω ξαναπεί ότι τα έργα έχουν συνέχεια. Οι Δήμοι έχουν μια συνέχεια. Αυτό είναι παρήγορο γιατί κοιτάμε το μέλλον με όραμα και δημιουργικότητα. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Ο μεστός λόγος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοια έργα πνοής προς όφελος των δημοτών. Αυτό είναι το χρέος μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε επίσης στον Πολυχώρο της Λυκόβρυσης, του οποίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και σε άλλα αθλητικά έργα στην Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης:

«Διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες. Σε τέτοιους καιρούς κρίσης κάποιοι προσπαθούν μπλοκάρουν τα έργα, όχι του Μαυρίδη ή του Καρπέτα, αλλά των πολιτών. Κάποιοι περιμένουν στη γωνία να μη γίνουν τα έργα. Τους διαψεύδουμε και θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε εγκαινιάζοντας έργα που θα έχουν τη σφραγίδα πρώτα των κατοίκων των περιοχών.  Αναμένουμε σύντομα την δημοπράτηση για την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαιρικού γηπέδου, μετά από μελέτη της τεχνικής μας υπηρεσίας, ενώ περιμένουμε και την δημοπράτηση του ημιτελούς Κλειστού Γυμναστηρίου Λυκόβρυσης από την Περιφέρεια. Παίρνουμε δύναμη, αγωνιζόμαστε να κάνουμε περισσότερα πράγματα με την ίδια ανησυχία και αγωνία. Ελπίζω αυτός ο χώρος να είναι ανοικτός για την νεολαία και τον αθλητισμό, χρήσιμος, όπως πρέπει να είναι για όλους».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.