Μητσοτάκης από το Γοργοπόταμο: Προσβάλουν την εθνική παρακαταθήκη όσοι σπέρνουν τη διχόνοια | in.gr
Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Γοργοπόταμο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας.
«Η μάχη του Γοργοποτάμου μέσα σε 6 ώρες σηματοδότησε ένα ξεκάθαρο πολύτιμο συμπέρασμα: Ότι μόνο ενωμένοι και με τις σωστές επιλογές νικάμε και προχωράμε μπροστά», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ήταν λάθος, που χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να ακουστεί το μήνυμα.
«Ήταν λάθος που χρειάστηκε τόσος καιρός για να ακουστεί ο Ζέρβας που αν και ήταν αρχηγός της επιχείρησης στο Γοργοπόταμο πρότεινε για συν-αρχηγό τον Άρη. Ήταν λάθος που χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να ταξιδέψει το μήνυμα του κοινού τους χορού, στη Βίνιανη, λίγες μέρες πριν από την επιχείρηση. Και είναι μεγαλύτερο λάθος ακόμα κάποιοι και  σήμερα να ποντάρουν στον διχασμό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για πολύτιμη παρακαταθήκη, την οποία προσβάλλουν 76 χρόνια μετά «όσοι ξανασπέρνουν τη διχόνοια. Αυτοί που λένε ψέματα και προκαλούν ναυάγια, κραυγάζοντας «ή αυτοί ή εμείς». Οφείλουμε, όλοι μαζί, να βάλουμε ένα τέλος στον κατήφορό τους».
«Υπάρχει, και σήμερα ένας κοινός εχθρός για όλους τους Έλληνες, ένας κοινός εχθρός απέναντι στον οποίον υποχωρούν οι επιμέρους διαφορές. Είναι η ανικανότητα, η δημαγωγία, είναι ο αδίστακτος κυνισμός. Η Ελλάδα χρειάζεται στέρεους δημοκρατικούς θεσμούς, κανόνες, ρεαλιστικό σχέδιο, ελπίδα και αισιοδοξία. Και αυτά θα έλθουν μόνο όταν όλες οι δυνάμεις της προόδου ενωθούν ξανά σε ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Όπως το ‘42 στον Γοργοπόταμο νίκησαν η συστράτευση και η κοινή δράση, έτσι και τώρα θα νικήσουν η αλήθεια, η υπευθυνότητα και η ενότητα των Ελλήνων. Οι ήρωες του Γοργοπόταμου πολέμησαν μαζί, πολέμησαν για όλους εμάς. Τους τιμούμε και εμείς όλους. Και αποδίδοντας την πρέπουσα τιμή σε εκείνους, νομίζω, ότι τιμούμε και τους εαυτούς μας, και την ίδια μας τη χώρα. Την πατρίδα μας.
Κρατούμε τον αγώνα τους για τη νίκη ως παρακαταθήκη, για να δώσουμε και εμείς, σήμερα, τον δικό μας αγώνα για μια καλύτερη πατρίδα, να πετύχουμε και εμείς τη δική μας νίκη.  Αυτήν που οφείλουμε σε εκείνους, στον εαυτό μας, και στις επόμενες γενιές. Για να θυμηθούμε τα λόγια του Κωστή Παλαμά: “Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί”», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.