Ποινικές διώξεις και για βιασμό -εκτός από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση- άσκησε το βράδυ της Τρίτης ο εισαγγελέα στους δύο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.
Η δίωξη για βιασμό ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.
Με βάση την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.
Αύριο οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.
Το χρονικό του εγκλήματος
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθεί ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο και η 21χρονη δεν δέχτηκε. Εκεί είναι και το «κλειδί» της υπόθεσης, καθώς η άρνηση της προκάλεσε την βίαιη αντίδραση τους.
Στην προσπάθεια της να ξεφύγει, την χτύπησαν με αμβλύ σιδερένιο αντικείμενο, με τους δύο νεαρούς να τρομάζουν μπροστά στη θέα της αναίσθητης κοπέλας. Έτσι πήραν το σώμα της, νομίζοντας ότι η 21χρονη φοιτήτρια έχει πεθάνει, το έβαλαν στο αυτοκίνητο του ενός εκ των δυο και το πέταξαν στη Λίνδο στο σημείο όπου εντοπίστηκε μετέπειτα από τις Αρχές.
Η μεταφορά της υπάρχει στο βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές. 
Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει και ο πατέρας του ενός εκ των δυο συλληφθέντων, του 19χρονου, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του «ύποπτου» λευκού βαν αλλά και εκείνος που εντόπισε τη σορό της άτυχης κοπέλας.
Το επίμαχο λευκό όχημα φαίνεται να έχει αδικαιολόγητη κίνηση στις 5:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της κοπέλας, στην περιοχή της Λίνδου κοντά στην παραλία που οι δράστες πέταξαν την 21χρονη φοιτήτρια.
Σήμερα αναμένεται και η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου, ενώ η σορός της άτυχης φοιτήτριας θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Διδυμότειχο.
Πατέρας φοιτήτριας: Η κόρη μου γνώριζε τον έναν από τους δράστες
Ο πατέρας της 21χρονης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.  «Ευτυχώς που οι δράστες βρέθηκαν τώρα, πριν την κηδεία και το χώμα που θα σκεπάσει αύριο την κόρη μου ίσως είναι λίγο ελαφρύτερο» δήλωσε ο πατέρας της 21χρονης.
Σύμφωνα με τον κ. Τοπαλούδη, η 21χρονη γνώριζε έναν από τους δύο δράστες: «υποψιάζομαι από κάποιες πληροφορίες, από φίλες της που μιλήσαμε αυτή την εβδομάδα, πως είχε κάποια σχέση, νομίζω αυτόν από τη Λίνδο».
«Είναι δεδομένο ότι εξιχνιάστηκε η δολοφονία της κόρης μου», είπε ο κ. Τοπαλούδης και αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον λιμενάρχη.
«Έχουμε μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα» είπε ο πατέρας της φοιτήτριας και ευχαρίστησε «τα παιδιά από το Λιμεναρχείο της Ρόδου, όλες τις Αρχές, τους ανθρώπους από την τοπική Αυτοδιοίκηση που βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν, τους απλούς κατοίκους. Ευχαριστώ τα ΜΜΕ που καλύπτουν διακριτικά το συμβάν», είπε ο πατέρας της φοιτήτριας και κατέληξε: «ευτυχώς που οι δράστες βρέθηκαν τώρα, πριν την κηδεία και το χώμα που θα σκεπάσει αύριο την κόρη μου ίσως να είναι λίγο ελαφρύτερο».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.