Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης καμμενος
Οι ευθύνες για τη στήριξη της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών -πράξεις αλληλένδετες μεταξύ τους- αποκτούν ονοματεπώνυμο και η ΝΔ θα προχωρήσει σε στενό «μαρκάρισμα» των βουλευτών άλλων κομμάτων που θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Τσίπρας απαιτούνται, πέραν των 145 βουλευτών του κόμματός του, άλλοι 6 βουλευτές για να φτάσει τους 151. Αυτοί αναμένεται να είναι η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι και οι 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ, Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις.
«Θα κληθούν στη Βουλή να πουν πως είδαν ξαφνικά το φως το αληθινό», ανέφερε στέλεχος της Πειραιώς, δίνοντας το στίγμα των όσων θα λάβουν χώρα στο Κοινοβούλιο το επόμενο διήμερο. Από τη Νέα Δημοκρατία αφήνουν δηλητηριώδεις αιχμές για ανταλλάγματα που έχουν πάρει από τον κ. Τσίπρα ώστε να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που καταρρέει. Ιδιαίτερη πίεση αναμένεται να ασκηθεί στους προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ βουλευτές που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και στην Κατερίνα Παπακώστα που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η στήριξη της κυβέρνησης σημαίνει αυτομάτως πράσινο φως στον κ. Τσίπρα να επικυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια, όπως επισημαίνουν στην Πειραιώς, αναφέροντας ότι στην ουσία ο Πάνος Καμμένος δανείζει τους βουλευτές του στον μέχρι πρότινος συνεταίρο του στην εξουσία για να διατηρήσουν από κοινού τα προνόμια τους. Ο μεν κ. Τσίπρας στη θέση του Πρωθυπουργού, ο δε κ. Καμμένος να συνεχίσει να απολαμβάνει τα προνόμια προέδρου κόμματος στη Βουλή.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναμένεται να δεχτεί το σφυροκόπημα της ΝΔ στη Βουλή καθώς ήδη τον χαρακτηρίζουν «ως έναν κατάπτυστο πολιτικό τυχοδιώκτη» που δεν δίστασε να θυσιάσει το εθνικό συμφέρον της χώρας για να μείνει στην καρέκλα του για λίγους μήνες. Είναι σαφές, άλλωστε, για την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες είναι προσυμφωνημένα ανάμεσα σε Τσίπρα και Καμμένο, οι οποίοι παίζουν ένα «σκηνοθετημένο παιχνίδι» για να περάσουν οι Πρέσπες και να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία.
Ξεκάθαρο μήνυμα πως όποιος ψηφίσει την κυβέρνηση Τσίπρα την Τετάρτη βάζει την υπογραφή του για να ψηφιστεί και η Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να δώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει απόψε το βράδυ στον ΑΝΤ1. Ο πρόεδρος της ΝΔ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι όμηρος μιας παρέας εξουσιομανών», και θα θέσει τους βουλευτές που θα στηρίξουν τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών τους απέναντι στην Ιστορία, τονίζοντας ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έχει ποτέ από κάτω της την υπογραφή της ΝΔ».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.