Αποτέλεσμα εικόνας για νδ

Σύμφωνα με την Πειραιώς έχει έρθει η ώρα να υπογραμμιστούν όσο πιο έντονα γίνεται οι στρεβλές πτυχές αυτής της «κανονικότητας». Εξού και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι απλώς επιστρέφουν – μετά τις Πρέσπες – σε προεκλογικούς ρυθμούς, αλλά επιταχύνουν όλες τις σχετικές εσωκομματικές διαδικασίες.
Εξαιτίας της δημόσιας αντιπαράθεσης για το Μακεδονικό και την κύρωση μιας συμφωνίας που η ΝΔ θεωρούσε και θεωρεί εξαιρετικά επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, μια σειρά εσωτερικών γαλάζιων διεργασιών είχαν αναβληθεί. Το ίδιο είχε συμβεί και σε κάποιες προγραμματισμένες από τέλος του περασμένου έτους κινήσεις της κεντροδεξιάς παράταξης εν όψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης του 2019.
Όπως, για παράδειγμα, η αναβολή της σχεδιασμένης για τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσης από τον πρόεδρο του κόμματος μιας λίστας ονομάτων υποψηφίων στις εθνικές εκλογές, οι οποίοι επελέγησαν μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου Στελεχών. Η συγκεκριμένη ημερομηνία είχε επιλεγεί επειδή τότε συμπληρώνονταν τρία χρόνια από τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές κάλπες – και έτσι η ΝΔ θα έστελνε και το μήνυμα της ανανέωσης, που αποτελεί, λένε και ξαναλένε οι συνεργάτες του, διακηρυγμένο στόχο του από την πρώτη στιγμή.
Τα ονόματα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Και όλα δείχνουν ότι η παρουσίασή τους θα γίνει με έναν τρόπο που θα «γράφει» μιντιακά. Εύλογο, μια και όπως έλεγαν γαλάζιες πηγές στην πλειονότητά τους οι εν λόγω υποψήφιοι κατεβαίνουν για πρώτη φορά και είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Ήδη πάντως αρκετοί από εκείνους που έχουν περάσει τις διαδικασίες αξιολόγησης του Μητρώου έχουν ειδοποιηθεί ότι μπορούν να ξεκινήσουν την προεκλογική τους καμπάνια. Όπως την έχουν ξεκινήσει και αρκετοί από τους «βετεράνους» και μη του κόμματος σε Βόρειο, Νότιο και Δυτικό Τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η υποψηφιότητα του οποίου στον Νότιο Τομέα είναι πλέον κλειδωμένη.
Οι συνομιλητές του γαλάζιου προέδρου επισημαίνουν ότι ο στόχος που εκείνος έχει θέσει προκειμένου να επιτευχθεί η ανανέωση είναι η νεοδημοκρατική Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα προκύψει από τις επερχόμενες κάλπες να περιλαμβάνει 20-30 άτομα από το Μητρώο Στελεχών. Με άλλα λόγια, «ο Μητσοτάκης δεν επιθυμεί», λένε από το περιβάλλον του, «να αλλάξει τελείως τη σύνθεση της ΚΟ» του κόμματός του. Επιθυμεί όντως να τη φρεσκάρει.
Παρότι η κατάτμηση της άλλοτε αχανούς Β’ Αθηνών αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και για μικροπολιτικούς λόγους – «για να δυσκολέψουν τη ΝΔ», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι παροικούντες την κεντροδεξιά παράταξη -, στο κόμμα αισιοδοξούν. Μία από τις αιτίες της αισιοδοξίας είναι πως πολλά από τα βαριά τους ονόματα θα κυνηγήσουν τον σταυρό στους τρεις τομείς, ενώ ειδικά στον Νότιο θα είναι υποψήφιοι και νέα πρόσωπα που έχουν γράψει πολλές εργατοώρες στο κόμμα υπό την ηγεσία Μητσοτάκη.
Στον Βόρειο Τομέα κατεβαίνουν οι δύο αντιπρόεδροι, Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Νίκος Κωστόπουλος. Όλα δείχνουν πως εκεί θα πολιτευθεί και ο Χάρης Θεοχάρης, καθώς και ο έτερος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ρωμανός, ενώ όσοι ποντάρουν στη μεταγραφή Αμυρά στη ΝΔ βλέπουν τα βόρεια ως τη δυνητική εκλογική του περιφέρεια.
Στον Νότιο οι Νίκος Δένδιας, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη. Ο νυν δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης – που θεωρείται από τα δυνατά χαρτιά του γαλάζιου ψηφοδελτίου. Όπως και ο  Βασίλης Σπανάκης, πρώην γραμματέας Οργανωτικού. Στον Δυτικό, που θα είναι υποψήφιος για προφανείς συμβολικούς λόγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατεβαίνουν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Δημήτρης Καλογερόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις μέρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια των τριών τομέων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.