Αποτέλεσμα εικόνας για καουκης
Το 2019 είναι η χρονιά που είμαστε εκτός μνημονίου και μπορούμε να διαμορφώσουμε την οικονομία μας όπως εμείς νομίζουμε! Είναι όμως έτσι; Είμαστε πραγματικά σε μια τροχιά ανάκαμψης της οικονομίας μας και σε μια αναπτυξιακή έκρηξη ή ζούμε έντονα το φόβο της αβεβαιότητας της πορείας της οικονομίας μας;
Θα μπορέσουμε να έρθουμε στη κανονικότητα,  μετά από τη παρατεταμένη κρίση, κρίση που διογκώθηκε επιπλέον από το 2015, μετά και από τους εγκληματικούς χειρισμούς  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ειδικά τη πρώτη διετία, αφού είδαμε να μειώνονται επιπλέον τα εισοδήματα των πολιτών, να υποτιμούνται συνεχώς τα περιουσιακά τους στοιχεία, να ξεπουλιέται η Δημόσια Περιουσία, να πολλαπλασιάζονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες και ακόμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή να κτυπάει κόκκινο όταν είδη πρώτης ανάγκης όπως πατάτες, νωπά λαχανικά, φάρμακα πουλερικά, ψάρια, αλλά και φυσικό αέριο, αεροπορικά εισιτήρια, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης να έχουν αυξηθεί υπερβολικά. Επιχειρήσεις να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, όπως επίσης πάνω από 800.000 άνθρωποι να αναζητούν την τύχη τους σε άλλες χώρες για να βρουν μια καλύτερη δουλειά είτε ως επιστήμονες, είτε ως τεχνίτες ή εργατικό προσωπικό και ταυτόχρονα να έχουμε και τους θανάτους να ξεπερνούν τις γεννήσεις, καθώς οι Έλληνες κάθε χρόνο που πέρασε στα χρόνια της κρίσης γέννησαν λιγότερα παιδιά.
Δυστυχώς αυτοί ήταν ακόμη χειρότεροι αφού ήξεραν! Βαρύ το τίμημα να μάθουμε τι εστί αριστερά.
Και τώρα έχουμε στο 2019 τους φόρους να συνεχίζονται, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να συνεχίζονται οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 30.000, ενώ σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν και οι πρώτες κατοικίες, όπως και οικόπεδα, αγροτεμάχια και αποθήκες. Να επισημάνουμε ότι το 2018 ολοκληρώθηκαν 17.195 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και παρά τα συνθήματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, βγήκαν στο σφυρί 16.408 ακίνητα με οκτώ στα δέκα να καταλήγουν στα χέρια των Τραπεζών. Στο χορό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το 2019 θα μπει και ΑΑΔΕ αφού είναι έτοιμη να βγάλει στο σφυρί διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα κ.α. που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου.
Και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να οδηγήσουν τη χώρα μια ώρα αρχύτερα σε εκλογές, ώστε να δώσουν στην επόμενη Κυβέρνηση το περιθώριο να θωρακιστεί και να δημιουργήσει ανάπτυξη και εμπιστοσύνη διεθνώς για προσέλκυση επενδύσεων και επιστροφή των ελληνικών επιχειρήσεων, παίζει παιχνιδάκια με το Καμμένο και τους συντρόφους της και κοιτάει με παροχολογία και τεχνάσματα να κάνει εκλογές όταν δει πότε θα έχουν τη λιγότερη απώλεια.
Όσο οι εκλογές καθυστερούν τόσο οι απαιτήσεις για καλυτέρευση της ελληνικής οικονομίας κινδυνεύουν διότι οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις είναι πάρα πολλές και πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα και αναίμακτα προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αλλιώς μας βλέπω να μπαίνουμε σε νέο κύκλο μνημονίων.
Μπάμπης Καούκης
Γ.Σ.Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών

Γ.Γ.ΔΑΚΕ ΕφοριακώνΑττικής & Κυκλάδων

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.