Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε χθες, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου  Γενικού Λυκείου Καλλίπολης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης,  αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, τόνισε ότι ο Πειραιάς αξιοποιεί πλέον τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και βαδίζει στον δρόμο της ανάπτυξης. «Προβλήματα υπάρχουν, κανείς δεν είπε ότι είμαστε τέλειοι, ωστόσο δουλεύουμε, προσπαθούμε και βελτιώνουμε προβληματικές καταστάσεις πολλών ετών. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι αντιληπτό από την πλειοψηφία, τουλάχιστον, των δημοτών μας», επεσήμανε ο κ. Δήμαρχος.
Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε όλους τους Κοινοτικούς Συμβούλους  γιατί – όπως είπε-  δουλεύουν και ασχολούνται με τις γειτονιές, έχοντας παραμερίσει τις όποιες πολιτικές  ή  κομματικές  διαφορές τους.  «Πιστεύω στην ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση, πιστεύω σε υπερκομματικούς  συνδυασμούς. Έτσι πορευθήκαμε αυτή την τετραετία  και με αυτό το σύνθημα θα διεκδικήσουμε ξανά άλλη μία θητεία», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.
Σημείωσε ότι «πρέπει να πολιτευτούμε  όλοι  αυτό το διάστημα με εντιμότητα, με σεβασμό, με εκτίμηση, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς ύβρεις, χωρίς ψέματα και χωρίς λάσπη. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να δώσουμε στους πολίτες του Πειραιά ένα μήνυμα ότι μπορούμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με κόσμιο τρόπο. Τουλάχιστον εγώ έτσι θα πορευθώ. Εύχομαι να το κάνουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί μου και οι συνδυασμοί, ώστε να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία».


Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και ευχήθηκε το 2019 να είναι για όλους ευτυχισμένο, δημιουργικό, με υγεία,  οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία. Ο κ. Γκόλφης αναφέρθηκε στην ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση του Δημάρχου με κατοίκους και φορείς της Α' Δημοτικής Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε πριν από ενάμιση μήνα περίπου και αφορούσε αναλυτικά – όπως είπε - στα 4 χρόνια προσπάθειας που κάνουμε για να αλλάξει προς το καλύτερο η περιοχή μας. «Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ένας τέτοιος διάλογος, ο οποίος ήταν  εποικοδομητικός και είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά  ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Ευχαρίστησε όλους τους Κοινοτικούς Συμβούλους της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας οι οποίοι – όπως επεσήμανε  -  δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα, προσπαθώντας να δίνουμε λύσεις. «Η Κοινότητά μας έχει πετύχει να μην ξεχωρίζει παρατάξεις. Όλοι είμαστε εδώ για τον ίδιο σκοπό, για το καλό της Κοινότητάς μας», υπογράμμισε ο κ. Γκόλφης.
Επιπλέον, ευχαρίστησε  θερμά τον Δήμαρχο κ. Μώραλη  για την άψογη συνεργασία που έχουν τα  4,5  χρόνια,  τους Αντιδημάρχους,  τον Πρώτο Τομέα Καθαριότητας και τους υπαλλήλους του, Το Τμήμα Πρασίνου  και τους υπαλλήλους  του, καθώς και τους υπαλλήλους της  Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, που εξυπηρετούν, όπως σημείωσε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους δημότες.
Στο τέλος του χαιρετισμού του ο κ. Γκόλφης ανακοίνωσε  ότι  θα  είναι   ξανά υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Κοινότητας,  προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε. «Σε αυτήν την  απόφαση κατέληξα, εκτιμώντας τις καλύτερες προοπτικές που ανοίγονται  με τον καινούργιο νόμο του Κλεισθένη. Δίνει πολλές αρμοδιότητες στις Κοινότητες και μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που κάναμε», υπογράμμισε ο κ. Γκόλφης και ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου,  παίζοντας γνωστές μελωδίες. 


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο  Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος. Ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης. Tο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κ. Σπύρος Σπυρίδων. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και οι κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Ανδρέας Βεντούρης, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Στέλιος Γαϊτανάρος,  Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Γιάννης Μελάς και Κυριάκος Σιγαλάκος. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Χαραλαμπία Ζηλάκου και κ. Νίκος Καλαμακιώτης. Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π κ. Τάκης Αβραμίδης. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου. Οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι κ.κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος,  Δημήτρης Γκερλές και κα  Σταυρούλα Μελά. Οι Πρόεδροι των  Δ΄ και Ε΄ Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ. Αναστάσιος Πούλος και Ιωάννης Βοϊδονικόλας αντίστοιχα. Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Οι σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ. Βασίλης Καραγιάννης και Γιάννης Βλοντάκης.  Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου. Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος  Νανόπουλος.Η αρχηγός του γυναικείου τμήματος πόλο του Ολυμπιακού κα Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.