Αποτέλεσμα εικόνας για Τραγωδία στο λούνα παρκ στο Ελληνικό: «Ο κακός καιρός φταίει» για τον νεκρό 13χρονο λένε οι κατηγορούμενοι
Το 13χρονο αγόρι είχε υποστεί από την απότομη πτώση βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που κόστισαν την ζωή του, ενώ η αδελφή του είχε νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με βαριά θλάση στον πνεύμονα.
Στην τελική ευθεία για την έκδοση της απόφασης εισέρχεται η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των συνολικά τεσσάρων κατηγορουμένων για το θάνατο του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου και τον τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του, στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, στις 27 Απριλίου 2014
Η διαδικασία, που ξεκίνησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, προχώρησε σήμερα στις απολογίες των δύο βασικών κατηγορουμένων, του διαχειριστή του χώρου και του ιταλικής υπηκοότητας συντηρητή των παιχνιδιών, καθώς και των δύο εργαζομένων στο λούνα παρκ, υπηκόων Πακιστάν. Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Τόσο ο διαχειριστής όσο και ο συντηρητής υποστήριξαν στις απολογίες τους πως ο χαμός του παιδιού οφείλεται στην απότομη αλλαγή του καιρού καθώς, όπως είπαν, ξαφνικά εκδηλώθηκε ανεμοστρόβιλος, με αποτέλεσμα ο φουσκωτός κύλινδρος μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στον χώρο.
Το 13χρονο αγόρι είχε υποστεί από την απότομη πτώση βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που κόστισαν την ζωή του, ενώ η αδελφή του είχε νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων με βαριά θλάση στον πνεύμονα.
«Aυτό που συνέβη ήταν μια τραγωδία και λυπάμαι πολύ. Έχω κι εγώ δυο παιδιά και ξέρω …. Και τα παιδιά μου είχαν μπει στο ίδιο παιχνίδι», είπε, απολογούμενος ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών στο λούνα παρκ του Ελληνικού, όπου που έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγοράκι και τραυματίστηκε η 11χρονη αδελφούλα του, τον Απρίλιο του 2014.
Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, τόσο ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών του λούνα παρκ όσο και ο διαχειριστής του, απέδωσαν το τραγικό συμβάν στον ξαφνικό ανεμοστρόβιλο που ξέσπασε , με αποτέλεσμα ο φουσκωτός κύλινδρος μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί με ταχύτητα στο έδαφος. χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο.
«Την ανύψωση της φουσκωτής μπάλας δε την γλύτωνε τίποτα, ούτε ο Θεός» είπε στην απολογία του ο διαχειριστής του λούνα παρκ ο οποίος υποστήριξε πως η επιχείρηση του τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης. Όσον αφορά το θέμα της περίφραξης, υποστήριξε πως οι αρμόδιοι (μηχανολόγοι και μηχανικοί ) του είχαν πει πως αν την τοποθετήσει θα είναι απλά για να του πάρουν χρήματα ενώ για την έλλειψη άδειας, ο κατηγορούμενος είπε: «Για την άδεια κάναμε όλες τις ενέργειες. Μίλησα πολλές φορές με το δήμαρχο και επέμεινα να μας δώσει άδεια. Μου έλεγε: « τι αγχώνεσαι θα σου την δώσω την άδεια».
Ο διαχειριστής του λούνα παρκ επέμεινε πως το τραγικό συμβάν ήταν αποτέλεσμα της απότομης αλλαγής των καιρικών συνθηκών. «Συλλυπητήρια στην οικογένεια είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι» είπε ο κατηγορούμενος.
Από την πλευρά του, ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών ισχυρίστηκε ότι είχε δώσει οδηγίες στους δυο Πακιστανούς υπαλλήλους του λούνα παρκ, που επίσης είναι κατηγορούμενοι στη δίκη, να ξεφουσκώνουν το παιχνίδι σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι απρόοπτο. Όπως είπε, ο ίδιος εκείνη τη στιγμή απουσίαζε αλλά ειδοποιήθηκε αμέσως να επιστρέψει.
Κατηγορούμενος: Τους είχα πει να μην λειτουργούν αυτά τα παιχνίδια. Εκείνη την ημέρα ο καιρός άλλαξε ξαφνικά…. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε τίποτα…Πως εγώ θα μπορούσα να προβλέπω την αλλαγή; Είναι όπως ο σεισμός…
Εισαγγελέας: Αναζητήσατε δελτίο καιρού;
Κατηγορούμενος: Δεν προβλέπεται πουθενά στον κόσμο η αναζήτηση δελτίου καιρού.
Εισαγγελέας: Προβλέπεται όμως να εγκαταστήσετε ένα παιχνίδι με ασφάλεια…
Κατηγορούμενος: Ήταν τόσο απρόοπτο, κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο…
Τον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών, κάλυψε απολογούμενος και ο διαχειριστής λέγοντας «Έλεγχε τα πάντα, είναι πολύ τυπικός στη δουλειά του. Εν τη απουσία του το λούνα – παρκ δε λειτουργούσε. Κανένας άλλος δεν ήξερε να διαχειριστεί τα μηχανήματα. Εγώ μπορεί αν φύσαγε και να άνοιγα, αυτός ποτέ.
Εισαγγελέας: Η όλη σας συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από πληθώρα παραλείψεων. Γιατί δεν βάλατε περίφραξη; Θα σας εμπόδιζε ο Δήμος να κάνετε κάτι για την ασφάλεια του λούνα – παρκ;
Κατηγορούμενος: Θα μας έκοβε πρόστιμο.
Απολογούμενος στο δικαστήριο ο πρώτος εκ των δυο Πακιστανών υπαλλήλων του λούνα – παρκ ανέφερε: «Εκείνη την ημέρα ήρθαν τα παιδιά με τους γονείς τους στο λούνα παρκ. Έκοψαν εισιτήριο και μπήκαν στον παιχνίδι. Ξαφνικά έκανε στρογγυλό αέρα και σηκώθηκε η μπάλα σε ύψος πάνω του ενός δέντρου και μετά έπεσε σε άλλο παιχνίδι. ..Λυπάμαι πολύ αυτό που έγινε».
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Μαρτίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.