Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης
Ημέρα ανακοινώσεων για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ είναι η σημερινή.
Η Πειραιώς είναι έτοιμη για την ανακοίνωση 15 ονομάτων που θα βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της, που στη συντριπτική πλειονότητα τους δεν έχουν διεκδικήσει ξανά την εκλογή τους είτε σε εθνικές, είτε σε ευρωπαϊκές κάλπες.
Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς ο στόχος είναι διττός. Πρώτον θέλει να σηματοδοτήσει την ανανέωση του κόμματος που αποτελεί προσωπικό του στοίχημα και θέλει να το ακολουθήσει και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές κάλπες.
Δεύτερον να δοθεί η δυνατότητα σε νέα πρόσωπα να αποκτήσουν αναγνωσιμότητα, καθώς, παρότι ιδιαίτερα επιτυχημένοι στο χώρο που δραστηριοποιούνται, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί στο ευρύτερο κοινό.
Στα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι ο 33χρονος τετραπληγικός Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ψυχίατρος στο Αττικό Νοσοκομείο, υπήρξε το 1998 ο πρώτος σημαιοφόρος μαθητής που παρέλασε με αμαξίδιο, λόγω της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας που του είχε ήδη προκαλέσει σοβαρά κινητικά προβλήματα. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, με σπουδαίες ακαδημαϊκές επιδόσεις, ισχυρό δημόσιο λόγο και έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το 2014 ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τους Πράσινους και είναι ιδρυτικό μέλος της «Ανεξάρτητης Διαβίωσης» και του Συλλόγου «Νέων Γιατρών».
Τη νέα γενιά θα εκπροσωπήσει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβοςπου επίσης θα ανακοινωθεί σήμερα από το Μοσχάτο ενώ, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, θα βρίσκεται και η Καλυψώ Γούλα, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης και μία εκ των στενότερων συνεργατών του Γιάννη Μπουτάρη.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα είναι επίσης, ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης.
Και οι δύο αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους που θα ανακοινωθούν. Αυτό διότι ήταν υποψήφιοι με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές του 2014 και η παρουσία τους στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σηματοδοτεί το διαρκές άνοιγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κέντρο.
Ήδη έχει γίνει γνωστή η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, των νυν ευρωβουλευτών Μανώλη ΚεφαλογιάννηΓιώργου Κύρτσου, Ελίζας Βόζενμπεργκ και Θοδωρή Ζαγοράκη, καθώς και των Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου.
Συνολικά, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, η ΝΔ θα έχει γνωστοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου της, έχοντας δημοσιοποιήσει τα 22 από τα 42 ονόματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις 26 Μαΐου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.