Αποτέλεσμα εικόνας για πολακης
Σύσκεψη έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδος για το δάνειο Πολάκη, ρίχνοντας «φως» στο πώς πήρε καταναλωτικό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Attica η διαδικασία ακολούθησε πλήρως του προβλεπόμενους κανονισμούς.
Ο έλεγχος σε πρώτη φάση στάθηκε στο τυπικό της υπόθεσης και στο κατά πόσο ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες τραπεζικές διαδικασίες. Όπως προέκυψε, οι τυπικές διαδικασίες κινήθηκαν ως όφειλαν, ωστόσο τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο economistas.gr, ότι δεν εξετάστηκε η ουσία της υπόθεσης. Δηλαδή, αφενός το ύψος του δανείου κι αφετέρου το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε και δεύτερη υποθήκη για τη χορήγησή του. Αμφότερα, αποτελούν κομβικής σημασίας δεδομένα της υπόθεσης και αναμένεται να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο.
Ποιο είναι το κλειδί; Η εκτίμηση του μηχανικού της τράπεζας.
Οπως εξήγησε το ίδιο στέλεχος ο μηχανικός ή οι μηχανικοί της τράπεζας εκτιμούν πριν από τη χορήγηση κάθε δανείου την τρέχουσα εμπορική αξία ενός ακινήτου και την αξία ρευστοποίησής του η οποία είναι και το κρίσιμο κριτήριο.
Η αξία ρευστοποίησης λοιπόν του επίμαχου ακινήτου υπερκαλύπτει το υπόλοιπο του πρώτο δανείου (στεγαστικό δάνειο Eurobank είχαν μείνει 200 από τα 330 ) αλλά και το νέο καταναλωτικό.
Το ίδιο τραπεζικό στέλεχος σημείωνε δε ότι δεν έχουν καμία βάση τα όσα αναφέρονται περί αξίας του ακινήτου στα επίπεδα των 250.000 ευρώ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης και Ιωάννης Τσακιράκης.
Σημειωτέων ο κ.Τσακιράκης είναι ο επικεφαλής της ανώτατης επιτροπής χορηγήσεων από την οποία περνούν αιτήσεις δανείων «υψηλής διαβάθμισης» όπως δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα. Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τα δύο προσωπικά δάνεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Πηγές της Attica Bank σημείωναν νωρίτερα ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένη στα όσα αναφέρει ο κανονισμός πιστοδοτήσεων. Επιμένοντας ότι η αίτηση του κ.Πολάκη κάλυπτε τους προβλεπόμενους δείκτες φερεγγυότητας. Οι ίδιες πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι ο φάκελος εμπεριείχε και άλλες εγγυήσεις πέρα από το επίμαχο ακίνητο στην Κρήτη.
Κρίσιμα ωστόσο παραμένουν τα εξής ερωτήματα:
1) γιατί το δάνειο ήταν σπαστό;
2) Με τι επιτόκιο χορηγήθηκε;
3) Γιατί προτιμήθηκε καταναλωτικό και όχι στεγαστικό με χαμηλότερο επιτόκιο;
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί επίσης ότι μεταξύ των προϊόντων που προσφέρει η Attica Bank στους πελάτες της περιλαμβάνεται το Attica extra large το οποίο είναι καταναλωτικό δάνειο έως 300.000 ευρώ το οποίο ωστόσο απαιτεί εμπράγματη εξασφάλιση ενώ το επιτόκιο ξεκινά από το 5% συν euribor μηνός.
Τραπεζικές πηγές, τέλος, σημειώνουν ότι όσο υψηλότερο είναι ένα δάνειο, τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το επιτόκιο προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος του ρίσκου.
Ο Πολάκης απειλεί τον Στουρνάρα επειδή ερευνά το δάνειό του -«Καλώς τον μεγαλοτραπεζίτη»
Την ίδια ώρα, επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της ΕλλάδαςΓιάννη Στουρνάρα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης μετά την απόφαση της ΤτΕ να ζητήσει στοιχεία για το καταναλωτικό δάνειο που έχει χορηγήσει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας η Attica Bank.
Ο Παύλος Πολάκης με ειρωνικό τρόπο σχολίασε την έκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ για το δάνειο της Attica Bank αναφέροντας στην ανάρτηση του στα social media:
«Βρε καλώς τον αρχιτραπεζίτη !!!!
Έτσι σε θέλω ευαίσθητο και με γρήγορα αντανακλαστικά να είσαι ο φύλακας Άγγελος του τραπεζικού συστήματος .!!!
Όπως ακριβώς έκανες και στα δάνεια του Κήρυκα Χανίων ,στα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα δάνεια του Πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ ……(μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια όλα αυτά)!!
Έχεις άγχος ….ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ….
Υγ έβγαλε η Τράπεζα Αττικής απάντηση για το δικό μου!Δεν σε ενημέρωσε ο τοποτηρητής σου εκεί ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κος Πανταλάκης που είναι και υπόδικος για αυτά που έκανε στην Αγροτική τράπεζα; ;;;;»
πηγή: iefimerida

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.