Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε πλήθος γονέων το σεμινάριο της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Ιλίου με θέμα: «Τα όρια στη νηπιακή ηλικία - Η πορεία προς την αυτονόμηση και η ανάγκη οριοθέτησης», καθώς και την εκτενή συζήτηση που ακολούθησε, μέσω των πολλών ερωτημάτων που τέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου.
Το ζήτημα ανέπτυξε ο καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Πετρογιάννης, ο οποίος στηρίζει εθελοντικά τη Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου από το ξεκίνημά της.
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, εις ένδειξη τιμής και αναγνώρισης, του απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προώθηση και στην ανάπτυξη του έργου των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ζενέτος αναφέρθηκε στον υποστηρικτικό χαρακτήρα της Σχολής Γονέων, καθώς και στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου, οι οποίοι αποτελούν μια ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά, μετά την αγκαλιά της οικογένειάς τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιλίου αναφέρονται ως παράδειγμα καλών πρακτικών στο εξωτερικό, στο πλαίσιο συνεδρίων, εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, όπως το συνέδριο “Great Start in Life” στις Βρυξέλες, τα ερευνητικά  Ευρωπαϊκά Προγράμματα CARE, ISOTIS και «Educare of the youngest children in Europe», στα οποία επιλέχθηκε να συμμετέχει ο Δήμος και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.
Έκτοτε, πολλές είναι οι φορές που ο Δήμος Ιλίου έχει κληθεί να μοιραστεί τις πρακτικές που ακολουθεί στους Παιδικούς του Σταθμούς με Πανεπιστήμια και Παιδικούς Σταθμούς Ευρωπαϊκών χωρών.   

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.