Ολυμπιακός: Με ποια τιμωρία βρίσκεται αντιμέτωπος μετά την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ
Πανηγύρισαν στον Παναθηναϊκό, αλλά για το µπάσκετ οι πανηγυρισµοί δεν έχουν θέση στη χθεσινή αναµέτρηση
Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρόκρισή του στον µεγάλο τελικό του Κυπέλλου, τρόπαιο το οποίο θα διεκδικήσει από τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο Ηράκλειο, αλλά η (µη) εξέλιξη του πολυαναµενόµενου ηµιτελικού στο ΟΑΚΑ µε αντίπαλο τον Ολυµπιακό δεν επιτρέπει πανηγυρισµούς για το άθληµα.
Με το ηµίχρονο να έχει λήξει µε 40-25 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο αγώνας τελείωσε απότοµα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν εµφανίστηκαν ποτέ στο παρκέ για το δεύτερο µέρος, µε τη φράση «πείτε τους να παίξουν µόνοι τους» να εκφράζει την απόφαση της διοίκησης να διαµαρτυρηθούν µε αυτόν τον τρόπο για τα παράπονα που είχαν από τη διαιτησία στο πρώτο ηµίχρονο.
Οι διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου, οι οποίοι από την ηµέρα του ορισµού τους είχαν προκαλέσει την αντίδραση του Ολυµπιακού, περίµεναν τον προβλεπόµενο χρόνο πριν µεταβούν στα αποδυτήρια για να κλείσουν το φύλλο αγώνα. Εξέθεσαν τα γεγονότα, κατακύρωσαν κατά τα προβλεπόµενα τον αγώνα υπέρ του Παναθηναϊκού και έστειλαν την υπόθεση στα γραφεία του αθλητικού δικαστή για τη συνέχεια, η οποία αναµένεται αρκετά περίπλοκη.

Με ποιο δίκαιο

Το Κύπελλο το διοργανώνει η ΕΟΚ, στον κανονισµό της υπάρχει σαφής πρόβλεψη για οµάδα που αποχωρεί από αγώνα και προβλέπει αφαίρεση δύο βαθµών από το οικείο πρωτάθληµα, µόνο που από πέρυσι έχει συµφωνηθεί ότι αν χρειάζεται αθλητικός δικαστής για αγώνα Κυπέλλου µε εµπλεκόµενη οµάδα της Basket League, τότε αναλαµβάνει αυτός του ΕΣΑΚΕ!
Εκεί, πλέον, υπάρχει µεγάλη γκάµα ποινών, αφού δεν είναι γνωστό µε βάση ποιο άρθρο θα κληθεί ο Ολυµπιακός. Η περίπτωση εµπίπτει σε ποινές από -1 µέχρι και -6 βαθµούς στο πρωτάθληµα, αν πάει και για διακωµώδηση. Η λογική λέει ότι οι «ερυθρόλευκοι» τα ξέρουν όλα και εν γνώσει τους πήραν την απόφαση, τα µηνύµατα της οποίας ανέλαβε να εξηγήσει λίγα λεπτά µετά την αποχώρηση ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος.
«Τα έχουµε πει, τα έχουµε ξαναπεί, αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Κάποια στιγµή αυτή η βρωµιά πρέπει να καθαρίσει. Εχουµε αηδιάσει πια, τέλος, πρέπει να µπει ένα τέλος σε αυτή την κωµωδία. Πρέπει η πολιτεία επιτέλους να πάρει τα µέτρα της και να καθαρίσει αυτή η βρωµιά» ήταν το σχόλιό του. Το ρεπορτάζ λέει ότι η απόφαση των διοικούντων για αποχώρηση της οµάδας είχε ληφθεί από το πρώτο λεπτό και τα τρία συνεχόµενα φάουλ που χρεώθηκαν στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού, απλά περίµεναν να λήξει το ηµίχρονο για να επικοινωνήσουν µε τους ανθρώπους στο γήπεδο.Η απόφασή τους φαίνεται ότι ικανοποίησε οπαδούς της οµάδας, οι οποίοι µετά τη λήξη του αγώνα κατευθύνθηκαν στο ΣΕΦ και περίµεναν την αποστολή να επιστρέψει από το ΟΑΚΑ για να την αποθεώσουν και να της δηλώσουν την υποστήριξή τους για τη συνέχεια της σεζόν.
Αρκετές ώρες πριν από το τζάµπολ, ο Ολυµπιακός είχε στείλει επιστολή στον γενικό γραµµατέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, µε την οποία τον καλούσε να δει «προσεκτικά το µατς και να διαπιστώσει τα παράδοξα που επί χρόνια γίνονται στην Ελλάδα µε τη  διαιτησία και την ΚΕ∆».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.