Αποτέλεσμα εικόνας για πολυκατοικίες

Μέσω της εφαρμογής, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καταχωρίσουν όλα όσα περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας, τα στοιχεία τους, τα στοιχεία του ακινήτου τους, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων, αλλά και να εντοπίσουν το ακίνητό τους στον τρισδιάστατο χάρτη του Ελληνικού Κτηματολογίου.
Η πρόσβαση στην εφαρμογή του Κτηματολογίου γίνεται μέσω των κωδικών του TAXIS, παρέχονται online οδηγίες, διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για τη συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης, η εφαρμογή προϋποθέτει πέντε «βήματα» και επιπλέον, τυχόν λάθη επισημαίνονται σε κάθε καρτέλα που πρέπει να συμπληρωθεί.
Η όλη διαδικασία θα μπορεί να πραγματοποιείται και από κινητά τηλέφωνα με ειδική εφαρμογή που θα ακολουθείται ο ιδιοκτήτης και θα μπορεί την ώρα που θα περπατάει στην ιδιοκτησία του να επιλέγει που βρίσκεται η αρχή και που το τέρμα της.
Μέσα στον μήνα θα ανοίξουν δύο γραφεία κτηματογράφησης. Ένα στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί τις περιοχές: Ξάνθη, Δράμα, Χαλκιδική, Καστοριά και Φλώρινα. Και ένα στην Αθήνα που θα εξυπηρετεί τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Θα λειτουργήσουν για έξι μήνες.
Πώς θα εντοπίσουν οι ιδιοκτήτες τα ακίνητά τους:
  • Μέσω πληκτρολόγησης της διεύθυνσης (εφόσον υπάρχει), του τοπωνυμίου ή άλλων χαρακτηριστικών σημείων της περιοχής ενδιαφέροντος.
  • Μέσω του αριθμού αγροτεμαχίου διανομής /αναδασμού ή μέσω στοιχείων δήλωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Μέσω φόρτωσης αρχείου συντεταγμένων ή σχεδιαστικού αρχείου (DXF).
  • Μέσω φόρτωσης αρχείου από εφαρμογή εντοπισμού κινητού τηλεφώνου.
  • Επίσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει πολύγωνο ή να επιλέξει πολύγωνο από το υπάρχον προκαταρκτικό διάγραμμα, ενώ του παρέχεται και η δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης και περιήγησης στην περιοχή ενδιαφέροντός του.
​Τα πέντε βήματα της εφαρμογής

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.