O Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο με θέμα «Βιώσιμη διαχείριση του νερού – Εθνική ευθύνη & Κοινωνική ανάγκη», που πραγματοποιήθηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε. στη Λίμνη Πλαστήρα στις 22 και 23 τρέχοντος σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Στο συνέδριο από τους Δήμους Μέλη του Σ.Π.Α.Π. συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πεντέλης Γεωργία Μητροπούλου και Γιώργος Δρόσος.

Με την ευκαιρία του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Το νερό αποτελεί κληρονομιά η οποία πρέπει να προστατεύεται. Τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα ενισχύονται οι πιέσεις που υφίστανται οι υδάτινοι πόροι, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης από ποικίλους χρήστες για επαρκές σε ποσότητα και ποιότητα νερό.

Η έλλειψη του νερού που παρατηρείται στη χώρα μας, αλλά και στον πλανήτη γενικότερα, ως αποτέλεσμα και της κλιματικής αλλαγής,  υπαγορεύει  όσο ποτέ άλλοτε, τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων με  διαδοχικά και στοχευμένα βήματα για την εξασφάλιση αυτού του απαραίτητου αγαθού.

Επειδή στη χώρα μας είναι περιορισμένος ο βαθμός αξιοποίησης των νερών, είναι προφανές ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε έργα υποδομής, τα οποία θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της ορθολογικότερης χρήσης των υδάτων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν μελλοντικά φαινόμενα έλλειψης.  Επιβάλλονται λοιπόν έργα που θα συμβαδίζουν τόσο με τις υιοθετημένες και από τη χώρα μας αυστηρότερες Ευρωπαϊκές απαιτήσεις ως προς την προστασία των υδρόβιων οικοσυστημάτων, όσο και με τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών σε συνδυασμό με την εντεινόμενη ρύπανση».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.