ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ


                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 06.02.2019
                     ΑΡΙΘΜ. ΠΡ. οικ. 2468

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021
Ηλεκτ. Δ/νση: mayor@delphi.gov.gr
Προς:

ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ A.E.
Υπ΄ όψιν Διευθυντή
κ. Charles Poignon


ΘΕΜΑ: «Επί ανοιχτής επιστολής του Συνδέσμου Οδικών Μεταφορών Δ.Χ. Νομού Φωκίδος».


Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Με Ανοιχτή Επιστολή τους από 05.02.2019 ο Πρόεδρος, κ. Βασίλειος Σγουρομάλης και ο Γραμματέας, κ. Γεώργιος Κοκολόγος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Οδικών Μεταφορών Δ.Χ. Νομού Φωκίδας, μας θέτουν μια σειρά ζητημάτων σε σχέση με την επαγγελματική σας συνεργασία και μας ζητούν να λάβουμε θέση.

Όπως είναι γνωστό, η σχέση των μεταλλευτικών εταιρειών της περιοχής μας με την τοπική κοινωνία βασίζεται σ’ ένα άτυπο κοινωνικό συμβόλαιο, στο οποίο βασικότεροι όροι είναι: α) η μέγιστη και κατά προτεραιότητα φροντίδα για τις ανάγκες του τόπου, όπου λαμβάνει χώρα αυτή η δραστηριότητα και στον οποίο επέρχονται και οι αρνητικές επιπτώσεις της και β) η πλήρης τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Τις εποχές όταν ο παραγωγικός κύκλος αυξάνεται (και αντίστοιχα ο οικονομικός κύκλος όλων των εμπλεκομένων μερών, εργαζομένων, εργολάβων, μεταφορέων, προμηθευτών κ.λπ.) δεν φαίνεται να βλάπτει ιδιαιτέρως την κοινωνία του τόπου μας, όταν το κέρδος της παραγωγικής αύξησης κατανέμεται εν μέρει και σε επαγγελματίες εκτός περιοχής μας.

Στις μέρες όμως της κάμψης και της σμίκρυνσης της πίτας, μια τέτοια επεκτατική λογική ανατρέπεται και λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων του τόπου.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια εποχή ζούμε, αφού ο κύκλος των εργασιών σας (για λόγους που αφορούν στην εταιρεία σας και δεν μπορούμε εμείς να έχουμε τεκμηριωμένη άποψη…) έχει προφανώς μειωθεί τους τελευταίους μήνες.

Κύριε Διευθυντά, υπήρξαμε εκ της θέσης μας μάρτυρες στη μεγάλη συζήτηση που διημείφθη την άνοιξη και καλοκαίρι του 2015, όταν η τότε Διεύθυνση της Εταιρείας σας επέκτεινε τον κύκλο των μεταφορέων βωξίτη (για πρώτη φορά) και με αυτοκινητιστές εκτός της περιοχής μας, με το επιχείρημα της επικείμενης αύξησης της παραγωγής, που πράγματι επακολούθησε.

Σήμερα όμως, πέραν του μειωμένου μεταφορικού έργου που τους αναθέτετε, οι μεταφορείς του τόπου μας έχουν να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη και γνωστή σε όλους μας αύξηση των απαιτουμένων δαπανών (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, κόστος συντηρήσεων και καυσίμων κ.λπ.). Είναι προφανές ότι απαιτείται συνεπώς μια πολύ διαφορετική προσέγγιση.

Παρακαλούμε εμπράκτως να δείξετε την καλή σας διάθεση προς τις ανάγκες του κλάδου των αυτοκινητιστών – μεταφορέων της περιοχής μας, που επί δεκαετίες έχουν αποτελέσει στυλοβάτη της δραστηριότητάς σας.
Είναι εύλογη και αναγκαία η στήριξη αυτών των ανθρώπων, πολύ περισσότερο καθώς ο Σύνδεσμος Οδικών Μεταφορών Δ.Χ. Νομού Φωκίδας χωρίς αμφιβολία εκφράζει και εκπροσωπεί το σύνολο των Φωκέων μεταφορέων βωξίτη, αφού στον κύκλο των μελών του έχουν εγγραφεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι αυτοκινητιστές του Νομού μας.

Επισημαίνουμε με σαφήνεια ότι το ζήτημα αυτό (της πρόνοιας υπέρ της τοπικής κοινωνίας, πριν και υπεράνω οτιδήποτε άλλου) από τις Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον μεταλλευτικό τομέα, αποτελεί ένα πολιτικό ζήτημα πολύ υψηλής ιεράρχησης για τον τόπο μας και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ



     ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ




  1. Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΓΟΥΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.