Αποτέλεσμα εικόνας για Πέθανε ο αρχιμαφιόζος Καρμάιν Πέρσικο – Είχε εκτίσει τα 33 από τα 139 χρόνια φυλάκισης  Πηγή: Πέθανε ο αρχιμαφιόζος Καρμάιν Πέρσικο – Είχε εκτίσει τα 33 από τα 139 χρόνια φυλάκισης | iefimerida.gr

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ένας πρώην αρχιμαφιόζος της Νέας Υόρκης, έχοντας εκτίσει τα 33 από τα 139 χρόνια της συνολικής ποινής φυλάκισής του.
Ο δικηγόρος του Καρμάιν Πέρσικο, δήλωσε πως πέθανε από επιπλοκές από τον διαβήτη, αφήνοντας πίσω του την γυναίκα του, δύο παιδιά και 15 εγγόνια.
Ο 85χρονος Πέρσικο ήταν γνωστός ως «Το Φίδι», ένα ψευδώνυμο που ο ίδιος μισούσε. Θεωρείται ότι συνέχισε να διοικεί την εγκληματική του οργάνωση ακόμη και μέσα από την φυλακή, με αποτέλεσμα να θεωρείται μία από τις πιο μακροχρόνιες ηγετικές κινητήριες δυνάμεις στην ιστορία του εγκλήματος.
Ο Πέρσικο γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1933, και ήταν ο γιος ενός στενογράφου δικηγορικού γραφείου. Προτού ακόμη ενηλικιωθεί, είχε συλληφθεί για δολοφονία.
Εγκατέλειψε το σχολείο και έγινε αρχηγός σε μια συμμορία και ήταν μόλις 17 ετών όταν συνελήφθη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό ενός άλλου νεαρού σε έναν καβγά που ξέσπασε σε πάρκο. Οι κατηγορίες ωστόσο, αποσύρθηκαν.

Προσχώρησε την οργάνωση Κολόμπο, μία από τις πέντε εγκληματικές «οικογένειες» στην Ιταλοαμερικανική μαφία της Νέας Υόρκης τότε και τελικά κατέκτησε την ηγετική θέση στη δεκαετία του 1970, μετά από διαμάχη με άλλους αρχηγούς συμμοριών.
Μέσω μια υπόθεσης ορόσημο του 1986, υπό την ηγεσία του Ρούντι Τζουλιάνι, αργότερα δημάρχου της Νέας Υόρκης και επί του παρόντος δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, μπήκε τελικά στη φυλακή.
Ο Τζουλιάνι, που ήταν τότε εισαγγελέας στο Μανχάταν, έβαλε στην φυλακή άλλους 7 με κατηγορίες για εκβιασμούς.
Ο Πέρσικο εκπροσώπησε τον εαυτό του στο δικαστήριο, αλλά κρίθηκε ένοχος πως ήταν ο ηγέτης της οικογένειας Κολόμπο, έχοντας αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από συνδικάτα και κατασκευαστικές εταιρείες.
Λόγω της φήμης του για την εξυπνάδα και την σκληρότητά του, έγινε θρύλος από την ηλικία των 17 ετών και αργότερα ως αφεντικό μαφιόζων έγινε λαϊκός ήρωας σε ορισμένες περιοχές του Μπρούκλιν.
Ο Πέρσικο λέγεται ότι είχε εμπλακεί σε περισσότερες από 20 δολοφονίες, είτε πραγματοποιώντας τες ο ίδιος είτε δίνοντας εντολές σε άλλους.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο αρχιμαφιόζος δεν είχε την σωστή φροντίδα στη φυλακή, γεγονός που συνέβαλε στον θάνατό του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.