Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, o Δήμος Πειραιά τέλεσε σήμερα  επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των αποβιωσάντων δωρητών και ευεργετών της πόλης, στο Δημοτικό Νεκροταφείο «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Κρίτωνα Δηλαβέρη.
Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης.
Ο κ.  Δαβάκης, σε δήλωσή του, τόνισε  μεταξύ άλλων, ότι για μια ακόμη χρονιά  ο Δήμος τιμά τη μνήμη των δωρητών και των ευεργετών της πόλης, οι οποίοι με το έργο και την κοινωνική τους προσφορά, βοήθησαν την πόλη σε δύσκολες εποχές.  «Το Τζάννειο Νοσοκομείο, το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Ράλλειος Σχολή, η Ιωνίδειος Σχολή, χτίστηκαν και λειτούργησαν χάρη στην προσφορά αυτών των ανθρώπων. Πολλοί άλλοι επίσης, έχουν αφήσει κληροδοτήματα, κινητή ή ακίνητη περιουσία, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για  τον Πειραιά», τόνισε  ο κ. Δαβάκης.
Για τον Κρίτωνα Δηλαβέρη,  τον μεγάλο ευεργέτη του Πειραιά, ο κ. Δαβάκης σημείωσε ότι μετά τον θάνατό του, το 1972, άφησε όλη την κινητή και  ακίνητη περιουσία του στον Δήμο. «Χρέος μας ως Πειραιώτες είναι να μην ξεχνάμε την προσφορά των ευεργετών της πόλης μας. Υποχρέωσή μας ως Δημοτική Αρχή είναι να διαχειριζόμαστε με εντιμότητα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιουσία που μάς άφησαν, αξιοποιώντας την προς όφελος των Πειραιωτών», σημείωσε  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.  
Ο κ. Δαβάκης επεσήμανε τέλος, ότι σήμερα που η χώρα και η πόλη εξακολουθούν να περνούν  μια από τις δυσκολότερες οικονομικά περιόδους και που χιλιάδες άνθρωποι δοκιμάζονται, υπάρχει ανάγκη να  υπάρξουν μιμητές, οι οποίοι ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα, όπως είπε, των μεγάλων ευεργετών του Πειραιά, να βγουν μπροστά, να προσφέρουν και να ευεργετήσουν  κι αυτοί την πόλη. 


Την τελετή μνήμης πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.


Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος, εκ μέρους του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου  κ. Σταμάτη Ράπτη, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Νικόλαος Αρμπουνιώτης, η Πρόεδρος της ΧΕΝ Πειραιά κα Χριστίνα Κολοβού κ.ά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.