Ξεσπούν οι αστυνομικοί κατά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ: «Θα θρηνήσουμε θύματα»
Καλούμε τους "υπεύθυνους" να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς, ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία» αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
Σπασμένα κεφάλια, γονείς να προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους, επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, μαχαίρια και ρόπαλα, κατεστραμμένες περιουσίες  και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρακολουθεί ως θεατής τις σκηνές τρόμου που δημιούργησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κουκουλοφόροι και χούλιγκαν.Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το Σάββατο εναντίον των αστυνομικών αλλά και σε αθλητικούς χώρους έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και οι περιγραφές για τα όσα συνέβησαν είναι ανατριχιαστικές.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως:  «Που να ‘ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;» τιτλοφορείται η νέα «καυστική»-καταγγελτική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς» αναφέρουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, που έχουν πολλάκις αναδείξει το πρόβλημα.
«Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ», τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα;» αναρωτιούνται.
Και καταλήγουν, με σαφείς αιχμές προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους «υπεύθυνους» να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς, ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας».

Οι «μάχες» με την αστυνομία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νύχτα επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ομάδες κουκουλοφόρων να κάνουν επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως και στα ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο, αντίστοιχα
Η πρώτη χρονικά επίθεση έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως στην οδό Βεΐκου, στο Κουκάκι. Η ομάδα των κουκουλοφόρων χτύπησε λίγο μετά τις 23:30 εκτόξευοντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε ένα περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτήριο της οδού Βεΐκου αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, προσήχθησαν δέκα άτομα τα οποία μετήχθησαν και εξετάζονται στην Ασφάλεια Αττικής.
Επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αγίου Δημητρίου, έκαναν γύρω στις 2.40 τα ξημερώματα περίπου πενήντα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η ομάδα των κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του ΑΠΘ και κινήθηκε κατά της διμοιρίας που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία, ρίχνοντας στους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα και η ομάδα των περίπου πενήντα ατόμων οπισθοχώρησε στους χώρους του πανεπιστημίου.
Για το περιστατικό κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να κατασβέσει μικρές εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώνονταν από τη ρίψη μολότοφ. Τρία ΙΧ αυτοκίνητα έχουν υποστεί μερικώς φθορές και ένας μεταλλικός κάδος καταστράφηκε ολοσχερώς.
Από την αστυνομία έγιναν 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Βία και τρομοκρατία: Άγρια επεισόδια σε αγώνα πόλο με ρόπαλα και μαχαίρια

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν με μαχαίρια και ρόπαλα στον αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακός-Γλυφάδα στο Παπαστράτειο. Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν καταστροφές, έσπασαν κάμερες, πέταξαν λάπτοπ στην πισίνα και έσπασαν επτά αυτοκίνητα.
Εικόνες-σοκ: Εισβολή με μαχαίρια και ρόπαλα σε αγώνα πόλο - Τεράστιες καταστροφές
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο άτομα και ο αγώνας διεκόπη.
Οι χούλιγκανς έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και υπάρχουν μαρτυρίες για τραυματισμούς.
Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κουκουλοφόροι ήταν περίπου 30 και επικράτησε πανικός στο Παπαστράτειο κατά την εισβολή τους.
Προκάλεσαν μεγάλες ζημιές ενώ οι οπαδοί έτρεχαν να φύγουν από τις εξέδρες. Μετά το τέλος των επεισοδίων παίκτριες των ομάδων βουτούσαν μέσα στην πισίνα για να πιάσουν λάπτοπ που είχαν πετάξει μέσα οι κουκουλοφόροι!

Κολυμβητική Ομοσπονδία: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οπαδών

Το παιχνίδι διακόπηκε εξαιτίας των ανεπανάληπτων επεισοδίων για παιχνίδι πόλο, με την Κολυμβητική Ομοσπονδία να σημειώνει ότι επρόκειτο για ανθρώπους άσχετους με την κολύμβηση, αλλά και να σημειώνει τον τρόμο των αθλητριών των δύο ομάδων.
Η ανακοίνωση της ΚΟΕ:«Σήμερα (Σάββατο 2/3) το απόγευμα διεξήγετο στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά αγώνας πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας. Ενώ το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα και ομαλά μέχρι 2.57 πριν από τη λήξη του γ΄οκταλέπτοι και ενώ το σκορ ήταν 15-2 υπέρ Ολυμπιακού, ξαφνικά εισέβαλαν στις κερκίδες, από τον έξω χώρο του κολυμβητηρίου, 20-32 άτομα με μαύρη ενδυμασία, κράνη, ρόπαλα, μαχαίρια και κουκούλες και για περίπου ένα τετράλεπτο χτυπούσαν βίαια και αδιακρίτως κάποιους από τους περίπου 40 φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα.Συγκεκεριμένα χτυπούσαν αθώους με ρόπαλα που είχαν κρύψει κατά την είσοδό τους κάτω από τα ρούχα τους, εξακόντισαν καπνογόνα, με συνέπεια το κλειστό κολυμβητήριο να καλυφθεί πλήρως με καπνούς. Με τα μαχαίρια που κουβαλόύσαν πάνω τους έκοψαν τα σχοινιά και αφαίρεσαν ανηρτημένα πανό. Συνέπεια από το όλο (απρόσμενο και απίστευτο για το χώρο της υδατοσφαίρισης) συμβάν, ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά και πολλά να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τους καπνούς.
Το πιο πάνω πρωτοφανές στα ιστορικά αγώνων υδατοσφαίρισης περιστατικό, είχε επίσης ως συνέπεια να διακοπεί ο εν λόγω αγώνας, οι αθλήτριες των δύο ομάδων και οι άλλοι παράγοντες (για τη διεξαγωγή του αγώνα) να πανικοβληθούν και να τρομοκρατηθούν.
Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας καταδικάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το πρωτόγνωρο αυτό συμβάν, σε χώρο κολυμβητηρίου και παράλληλα εκφράζει τις ανησυχίες της γιατί τα άτομα που το προκάλεσαν -πέραν του βεβαίου βέβαιον- ότι δεν είναι άνθρωποι του χώρου της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αλλά ξενόφερτα άτομα από άλλους χώρους που ουδεμία σχέση είχαν με τα άτομα και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας που παραλολουθούσαν τον πιο πάνω αγώνα.
Είμαστε δε βέβαιοι ότι είναι ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αγνώστων οπαδικών ομάδων, έξω από τον χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που στόχευσαν να λύσουν τις διαφορές τους σε ένα καθόλα ήρεμο και εντός αθλητικού πλαισίου αγώνα της ελληνικής υδατοσφαίρισης.
Το πιο πάνω γεγονός οφείλουμε να το καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση, να δηλώσουμε τον αποτροπιασμό μας και παράλληλα τον προβληματισμό μας και τις ανησυχίες μας για ενδεχόμενα δημιουργειθυέντα τέτοια φανόμενα στο μέλλον. Καλούμε δε, παράλληλα, όλα τα αρμόδια όργαμα, Αστυνομία, Αθλητικό Εισαγγελέα, ΓΓΑ, να εξιχνιάσουν το πιο πάνω περιστατικό και να προστατέψουν το άθλημά μας, τους αθλητές μας, τους προπονητές μας και όλους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο μας».
Χούλιγκαν επιτέθηκαν με μαχαίρι και ρόπαλα στο πόλο γυναικών Ολυμπιακός-Γλυφάδα [εικόνα]
Ο αγώνας θα συνεχιστεί (σύμφωνα με την προκήρυξη υδατοσφαίρισης) από το σημείο που διακόπηκε σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η ΚΟΕ».
Συγκλονισμένη από όσα έζησε στην πισίνα του Πειραιά το απόγευμα του Σαββάτου είναι η Εύα Λούδη.
Η 20χρονη διεθνής πολίστρια της Γλυφάδας την ώρα της επίθεσης ήταν στον πάγκο για κακή της τύχη πιο κοντά στην εξέδρα και έτσι τα είδα όλα.
Είναι συγκλονιστική η περιγραφή της στο gazzetta.gr: Η αθλήτρια της Γλυφάδας λέει: «Ευτυχώς που γλιτώσαμε. Να σου πω φοβήθηκα πάρα πολύ. Πήγαμε να παίξουμε πόλο και δεν ξέραμε εάν θα βγούμε από το κολυμβητήριο. Εγώ ήμουν στον πάγκο την ώρα της επίθεσης. Ήταν προς το τέλος του αγώνα. Άκουσα να πέφτει ένας κάδος σκουπιδιών και να μπαίνουν στην πισίνα 20-30 κουκουλοφόροι με κοντάρια, μαχαίρια, κράνη και καπνογόνα.
Η περιγραφή της στην συνέχεια κόβει την ανάσα: «Ήταν τρομερό να βλέπουμε να χτυπούν κόσμο στο κεφάλι. Τους βαρούσαν χωρίς έλεος. Ήταν γονείς, παιδιά στην εξέδρα. Έκλαιγαν παιδάκια και οι γονείς τους δεν ήξεραν πως να τα προστατέψουν. Δεν είχε οπαδούς. Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι είδα να σβήνουν καπνογόνο στο κεφάλι ενός ανθρώπου».
Η Εύα είναι 20 ετών και έχει κάποια χρόνια στις πισίνες. Οι πιο μικρές έπαθαν πανικό και έκλαιγαν. «Οι πιο μικρές της ομάδας έπαθαν πανικό και τσίριζαν. Δεν υπήρχε αστυνομία. Δεν μας έλεγε κανείς υπεύθυνος να είμαστε έξω ή μέσα στην πισίνα. Πετούσαν πράγματα και μέσα στην πισίνα», λέει η Εύα Λούδη.
Ο Γιώργος Βασιλειάδης πήρε θέση για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, μετά την εισβολή κουκουλοφόρων στις εξέδρες και την βίαιη διακοπή του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΝΟ Γλυφάδας για το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 γυναικών, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητα.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αρχηγό της Αστυνομίας και περιμένει πλήρη διαλεύκανση.
Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Γιώργος Βασιλειάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Τα θλιβερά και αποτρόπαια γεγονότα στο Παπαστράτειο με την επίθεση ανεγκέφαλων σε γυναικόπαιδα δεν πρέπει και δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Δεν θα αφήσουμε τους λίγους να επιβάλλουν το «νόμο» τους στους πολλούς. Έχω επικοινωνήσει ήδη με το αρχηγό της αστυνομίας και περιμένουμε πλήρη διαλεύκανση».

Οδομαχίες στη Νίκαια, επεισόδια και στο μπάσκετ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Πέτρου Ράλλη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οπαδοί του Ιωνικού και της Προοδευτικής συγκρούστηκαν έξω από το γήπεδο του Πλάτωνα, πριν τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας της Νίκαιας με αντίπαλο τον Ερμή Αγιάς. Ένα αυτοκίνητο κάηκε κι άλλα δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε 16 προσαγωγές.
Από σοβαρά επεισόδια «στιγματίστηκε» και η αναμέτρηση μεταξύ του Διαγόρα Δρυοπιδέων και του Αμαρουσίου για την Α2. Περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, κουκουλοφόροι μπήκαν στο γήπεδο «Στ. Βενέτης» και επιτέθηκαν στους οπαδούς του Αμαρουσίου, με τους διαιτητές να αποφασίζουν τη διακοπή της αναμέτρησης.  Τελικά η αναμέτρηση συνεχίστηκε μετά από μία ώρα καθυστέρηση και τελείωσε με νικητές τους γηπεδούχους (84-68).

Επίθεση από την αντιπολίτευση

Η ΝΔ κάνει λόγο για «κυβερνητική πολιτική σκανδαλώδους ανοχής και στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας» και κατηγορεί «το ηγετικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» ότι «συνεχίζει την ίδια πολιτική του αδρανούς παρατηρητή των περιθωριακών ομάδων βίας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η κυβερνητική πολιτική της σκανδαλώδους ανοχής και του στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας έχει, δυστυχώς, συνέπειες. Χθές, μέσα σε λίγες ώρες, ζήσαμε αλλεπάλληλα επεισόδια τυφλής βίας από περιθωριακές ομάδες, στα οποία απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές.
• Αρχή έκαναν ομάδες χούλιγκαν που σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις έκαψαν και χτυπούσαν αδιακρίτως, ακόμη και σε αγώνα πόλο κοριτσιών.
• Τη νύχτα, οι γνωστές «συλλογικότητες» επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -εκεί αξιοποιώντας το άσυλο του ΑΠΘ- εκτοξεύοντας μολότοφ και πέτρες. Ο στόχος τους ήταν να προκαλέσουν θύματα μεταξύ των αστυνομικών.
• Την ίδια ώρα ο Ρουβίκωνας επαίρεται διαδικτυακά για τις επιτυχίες του και τη συχνότητα των χτυπημάτων του εναντίον πρεσβειών, εταιρειών και πολιτών, καλώντας ανοιχτά σε στρατολόγηση νέων μελών.
Η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ορίων. Όσο το ηγετικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίζει την ίδια πολιτική του αδρανούς παρατηρητή των περιθωριακών ομάδων βίας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα θα αυξάνονται.
Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια κανονική χώρα. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία αυτό δεν είναι εφικτό».
«Απαράδεκτες και επικίνδυνες» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης τις «καταδρομικές επιθέσεις» στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης αλλά και στην διμοιρία των ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη, που και οι δύο έγιναν το βράδυ του Σαββάτου.
«Πλέον οι Αστυνομικοί μας διακινδυνεύουν συνεχώς την σωματική τους ακεραιότητα και την ζωή τους ακόμη από τις μολότοφ», επισήμανε ο κύριος Γεωργιάδης με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της υπουργού κυρίας Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα, λέγοντας πως η ηγεσία του υπουργείου είναι «ανύπαρκτη».
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Οι συνεχείς καταδρομικές επιθέσεις στα Αστυνομικά μας Τμήματα είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες. Πλέον οι Αστυνομικοί μας διακινδυνεύουν συνεχώς την σωματική τους ακεραιότητα και την ζωή τους ακόμη από τις μολότοφ. Η Ηγεσία του Υπουργείου ανύπαρκτη. Σημερινές ειδήσεις και οι δύο
69 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
«Εκτός τόπου και χρόνου» οι κυρίες υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου:
«Άλλη μια νύχτα τρόμου ζήσαμε χθες με πολλαπλές επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι κυρίες Υπουργοί όμως, απέδειξαν και με χθεσινές δηλώσεις τους ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Η αδυναμία τους γίνεται πια επικίνδυνη για τους πολίτες.
Το μόνο που “διακρίνονται” είναι το να στέλνουν δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την οργή των πολιτών».

Σε όλα τα παραπάνω η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη το μόνο που έκανε είναι να κατηγορήσει τη ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες μέσα από την επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου. Θέλουν να επιχειρηματολογήσουν για το δόγμα που υπηρετούν, περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη, μιας και στο κομμάτι της οικονομίας και της πραγματικής ζωής έχουν χάσει κάθε επιχείρημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας τα θλιβερά επεισόδια που γίνονται τις τελευταίες ώρες. Και συνεχίζει: «Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή. Η Ελλάδα είναι κανονική χώρα και έγινε από αυτή την κυβέρνηση».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.