Μητσοτάκης: Το καθεστώς που μας κυβερνά δεν θα φύγει εύκολα -Οσοι έφυγαν από ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους [βίντεο]
Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε από τον Βόλο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οπως τόνισε, η ΝΔ άλλαξε, ανανεώθηκε και είναι έτοιμη να αναλάβει τις τύχες του τόπου, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.«Με ρωτάνε πότε θα γίνουνε εκλογές. Απαντώ, στις 26 Μαϊου έχουμε εκλογές: Ευρωεκλογές, Αυτοδιοικητικές και εύχομαι και ελπίζω και Εθνικές Εκλογές για να τελειώσει νωρίτερα αυτή η μεγάλη περιπέτεια», τόνισε κάνοντας λόγο για «δύσκολη μάχη», γιατί όπως είπε, «το καθεστώς που μας κυβερνά δεν θα φύγει εύκολα. Και θα βουλιάξει την πολιτική ζωή σε ένα κρεσέντο λάσπης και σκανδαλολογίας» επεσήμανε.
«Προσκλητήριο επιστροφής» σε όσους έφυγαν από τη ΝΔ
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας. Θέλουμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι η πρώτη κάλπη που θα στηθεί για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, θα είναι το πρώτο μήνυμα ήττας για την κυβέρνηση.
«Τα τέσσερα πράγματα που θα θυμόμαστε από τον Τσίπρα»
Οπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ η Ελλάδα πόνεσε ιδιαίτερα αυτά τα τελευταία 4 χρόνια. «Όση προσπάθεια και να καταβάλλει ο κ. Τσίπρας να ωραιοποιήσει την κατάσταση, εσείς οι ίδιοι βιώσατε στο πετσί σας την πραγματικότητα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε και υπενθύμιζε: .
Από τον κ. Τσίπρα πιστεύω ότι θα θυμόμαστε -όταν ο λαός τον οδηγήσει στην έξοδο από την εξουσία την οποία τόσο αγάπησε- τέσσερα πράγματα:
  • Το πρώτο που θα θυμόμαστε είναι ότι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία. Τους είπε κατάμουτρα ψέματα. Και συνέχισε να λέει ψέματα αφότου κέρδισε τις εκλογές. Το δεύτερο που θα θυμόμαστε είναι ότι μας -σας- έπνιξε στους φόρους.  Σας έπνιξε στους φόρους για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια. Για να μπορούν να διορίζονται οι κολλητοί και οι φίλοι στο κράτος, φορολόγησε και διέλυσε όλη τη μεσαία τάξη.
  • Το τρίτο που θα θυμόμαστε και λυπάμαι για αυτή την εξέλιξη -διότι είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα και το τι θα συνέβαινε- είναι η βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών.  Αλλά ξέρετε, την τελική ετυμηγορία σε μια δημοκρατία τη δίνει ο λαός. Ο λαός θα στείλει την απάντησή του στον κ. Τσίπρα. Ας πάει στη Μακεδονία να περιοδεύσει χωρίς συνοδεία από ΜΑΤ και κλούβες, να εξηγήσει στους Έλληνες Μακεδόνες γιατί αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή για αυτούς. Ας τολμήσει να το κάνει αντί να κρύβεται σε προστατευμένο περιβάλλον και να μας λέει πόσο μεγάλος διαπραγματευτής είναι. Όχι, φίλες και φίλοι, ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργού είπαν «όχι».  Εκχώρησε «μακεδονική» γλώσσα, «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» εθνότητα στους γείτονές μας. Και δυστυχώς η πληγή αυτή που άνοιξε με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κλείσει σύντομα.
  • Θα θυμόμαστε, όμως, τον κ. Τσίπρα και για κάτι ακόμα:  Για τον απόλυτο ευτελισμό της πολιτικής ζωής. Για αυτή την κατάντια του Κοινοβουλίου. Εμείς είμαστε παλαιότεροι βουλευτές και θυμόμαστε ότι τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι στη Βουλή. Είχαμε προέδρους Βουλής και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που σέβονταν τα δικαιώματα των μειοψηφιών. Εμείς κάνουμε ερωτήσεις, ζητάμε προ ημερησίας συζητήσεις και ούτε καν προγραμματίζονται.  Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Άλλη πλειοψηφία ψηφίζει τις Πρέσπες, άλλη πλειοψηφία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα και δυστυχώς, καλά το είπατε, πίσω από όλα υπάρχει μια καρέκλα. Όλα για την καρέκλα γίνονται.
«Αύριο η επιστολή μου στο ΕΛΚ για διαγραφή Ορμπαν»
Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στην «μαύρη προπαγάνδα» όπως είπε της κυβέρνησης και στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα σήμερα. Προανήγγειλε δε ότι αύριο θα στείλει επιστολή στην ηγεσία του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και θα ζητά την αναστολή της ιδιότητας του μέλους για το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
«Άκουσα για λίγο σήμερα τον κ. Τσίπρα να μιλάει στην κεντρική του επιτροπή.  Και να παρουσιάζει μια εικόνα για τη Νέα Δημοκρατία η οποία υπάρχει μόνο στο δικό του φαντασιακό κόσμο, ότι είμαστε -όλοι εσείς είστε- ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών. Αυτό μας λέει ο κ. Τσίπρας. Ότι δήθεν εμείς ταυτιζόμαστε με τους ακραίους της Ευρώπης όπως με τον κ. Ορμπάν. Κάποιος θα πρέπει να πει στο λογογράφο του να ακούει λίγο πιο προσεκτικά αυτά τα οποία λέω δημόσια.  Διότι πήγα στους Δελφούς και είπα δημόσια ότι εμείς αυτές τις πρακτικές στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν θέλουμε να τις δεχόμαστε. Και γι αυτό θα στείλω αύριο επιστολή με την οποία θα ζητώ την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους για το κόμμα του κ. Ορμπάν. Διότι, φίλες και φίλοι, εμείς πρεσβεύουμε αξίες. Και αυτές οι αξίες είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Στο 1 δισ. το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα επί ΝΔ
Επεσήμανε ότι θα στηρίξει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία το 2014, αλλά πολεμήθηκε τότε λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεσμεύομαι ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάσει στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να καλύψει 800.000 συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και μειώνοντας τα πρωτογενή πλεονάσματα θα μπορούμε να κάνουμε και μία πιο ουσιαστική πολιτική για τα μεγάλα προβλήματα τα οποία -πολλές φορές- τα σπρώχνουμε στο μέλλον» είπε με έμφαση.
Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού για την περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους ψηφοφόρους: «Ας κάνουμε αυτήν την αναμέτρηση που έρχεται την 4η μεγάλη πολιτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Δώστε μας τη δύναμη να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων» είπε.
Απαντώντας στον πρωθυπουργό για τα πλεονάσματα, τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας είπε πως διεκδικώ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα διότι θέλω να ευνοήσω το “μεγάλο κεφάλαιο”. Του εξηγώ λοιπόν: Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν λιγότεροι φόροι για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα. Σημαίνει χαμηλότερες εισφορές πρωτίστως για τον εργαζόμενο».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε επίσης τι μειώσεις φόρων θέλει να κάνει. «Θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους για τους μικρομεσαίους ώστε να μην παίρνει η εφορία 3.000€ από 5.000€ συνολικά έσοδα ενός συνεταιρισμού γυναικών. Τέτοιες μειώσεις φόρων θέλω να κάνω. Θέλουμε να απελευθερώσουμε τους πολίτες από τα δεσμά του Κράτους και της Γραφειοκρατίας».
Παράλληλα, δεσμεύτηκε εκ νέου: «Αν δεν αλλάξουμε κάτι, μέχρι το 2050 θα είμαστε μόλις 7 εκατομμύρια. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συμβεί. Θα στηρίξουμε την οικογένεια, με 2,000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Και θα στηρίξουμε τις μητέρες. Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών».
«Δεν είναι πρόοδος ότι είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ούτε είναι πρόοδος να υπερφορολογείς τη μεσαία τάξη για να μοιράζεις περιστασιακά επιδόματα. Πρόοδος είναι να δίνεις ευκαιρίες στους πολίτες ώστε να σταθούν στα πόδια τους» τόνισε ακόμη η Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην εκδήλωση που έγινε στον Βόλο, ο οικοδεσπότης βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη, εκ μέρους όλων των συναδέλφων του Θεσσαλών βουλευτών, αφού η συγκέντρωση ήταν πανθεσσαλική για την στήριξη του ψηφοδελτίου του Κώστα Αγοραστού, ο οποίος στην ομιλία του απαρίθμησε το έργο του στις δύο προηγούμενες θητείες του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.