Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΡΑΜΠ

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέβασε κατακόρυφα το «θερμόμετρο» της αντιπαράθεσης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.
Η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ πίσω στη συμφωνία για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, προειδοποίησε ο Ερντογάν. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η Αγκυρα μπορεί να αγοράσει και το πυραυλικό σύστημα S-500. «Καταλήξαμε στο ζήτημα των S-400, υπογράψαμε μια συμφωνία με τους Ρώσους και θα ξεκινήσουμε τη συμπαραγωγή. Αργότερα ίσως συνεργαστούμε στους S-500», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Τούρκος πρόεδρος αψηφά με αυτό τον τρόπο τις απανωτές αμερικανικές προειδοποιήσεις. Η Ουάσινγκτον έχει διαμηνύσει με κάθε τρόπο ότι η αγορά S-400 θα έχει συνέπειες για την Αγκυρα. Μόλις την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συνέστησε στη Γερουσία να μην παραδώσει στην Τουρκία τα αμερικανικά μαχητικά F-35, εάν η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων.
Ο Ερντογάν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kanal 24 τόνισε οι ΗΠΑ δεν πρέπει να προσπαθούν να κάνουν την Τουρκία να πειθαρχήσει, με εμπορικά μέτρα και πρόσθεσε ότι και η Αγκυρα έχει προετοιμάσει τα δικά της μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Ουάσινγκτον τερμάτισε τηνπρονομιακή εμπορική μεταχείριση της Τουρκίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.