TripAdvisor: Οι τοπ παραλίες του κόσμου -2 στανταράκια και 2 εκπλήξεις από την Ελλάδα [εικόνες]

Δύο παραλίες σε μια γωνιά της Ελλάδας  βρίσκονται ανάμεσα στις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο για το 2019, σύμφωνα με το TripAdvisor.
Ο λόγος για τον Μπάλο και το Ελαφονήσι, τις δύο διάσημες παραλίες της Κρήτης.
Παράλληλα, άλλες δύο ελληνικές παραλίες, οι παραλίες Κλέφτικο στη Μήλο και Σίμου στην Ελαφόνησο, διακρίθηκαν ανάμεσα στις 25 καλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Oι παραλίες που αναδείχθηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία των Travellers' Choice Awards του TripAdvisor προέκυψαν έπειτα από ανάλυση της ποιότητας και ποσότητας κριτικών αλλά και το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσαν την περασμένη χρονιά από ταξιδιώτες-χρήστες της πλατφόρμας.
Το TripAdvisor βράβευσε συνολικά 352 παραλίες, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι 25 καλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο. Καλύτερη παραλία στον κόσμο αναδείχθηκε η Baia do Sancho στη Βραζιλία.
Μπάλος
Ο Μπάλος, η λιμνοθάλασσα με τη σουρεαλιστική ομορφιά είναι ένα από τα μαγικότερη μέρη της Κρήτης. Και για αυτό τοπ προορισμός τουριστών που έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου με σκοπό να κάνουν τη βουτιά τους στα νερά του Μπάλου. 
Το μείγμα της αστραφτερής λευκής και ροζ άμμου και των απίστευτων ζωηρών τιρκουάζ νερών της λιμνοθάλασσας, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου και κάθε χρόνο φιγουράρει στις αντίστοιχες λίστες.
Ελαφονήσι
Το Ελαφονήσι  βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων. Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura.
Θα έλεγε κανείς οτι η φύση έκανε το θαύμα της εδώ! Αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει τοσο δημοφιλής προορισμός στον νομό Χανίων και την Κρήτη. Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει μέρος εξωτικό, είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροζίζει σε αρκετά σημεία, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά.
Κλέφτικο
Στο Νοτιοδυτικότερο άκρο της Μήλου βρίσκεται το Κλέφτικο, μια παραλία που απέχει από τον κλασικό ορισμό της παραλίας που όλοι ξέρουμε. Τοπίο μοναδικό, από αυτά που δεν συναντά κανείς εύκολα. 
Το Κλέφτικο είναι ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστιογενείς άσπρους βράχους μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.
Μια γωνιά της Ελλάδας με διαφορετική ομορφιά και ιδιαίτερη ενέργεια. 
Σίμου
Οι παραλίες της Ελαφονήσου αποτελούν τον βασικό πόλο έλξης των τουριστών στο νησί με τον Σίμο να αποτελεί την κύρια «ατραξιόν» του. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου και αποτελείται ουσιαστικά από δύο αμμουδιές -το Σαρακίνικο και τον Φράγκο- οι οποίες βρίσκονται αντικρυστά η μία από την άλλη και περιβάλλονται από χρυσαφένιους αμμόλοφους και κέδρους. Στο παρελθόν πολλοί ήταν εκείνοι που επισκέπτονταν τον Σίμο για να κατασκηνώσουν ελεύθερα στην περιοχή. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να χαρούν τον φυσικό πλούτο του νησιού, μένοντας στο γνωστό οργανωμένο κάμπινγκ της Ελαφονήσου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Σίμο.
πηγη: iefimerida

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.