Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργιαδης
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, ότι ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη γνώμη των πολιτών. «Συνταγματικά μπορεί να μην είναι υποχρεωμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή γιατί έχει αφαιρεθεί πια από το Σύνταγμα η δυσαρμονία, πολιτικά, όμως, ο πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών. Στο κάτω-κάτω στη δημοκρατία μας είμαστε εκλεγμένοι, δεν είμαστε τύραννοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και θα τη βγάλει από το ΔΝΤ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ολα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ακατανόητα για τους ψηφοφόρους. Το τι λέει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τσίπρας είναι ψιλά γράμματα για τους ψηφοφόρους. Είμαι εξαιρετικά υπέρ και πάρα πολύ ευτυχής που πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας. Πιστεύω, χωρίς να είναι ο μοναδικός λόγος αλλά είναι κυρίαρχος λόγος αυτός, ότι παίζει ρόλο η υπεύθυνη στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γεγονός ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις».

Για το αν μπορεί η ΝΔ να δεσμευθεί ότι δεν θα μειώσει το αφορολόγητο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Είπε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο δεν έχει παρά να φέρει αύριο νόμο στη Βουλή να καταργήσει το δικό του νόμο».

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τη στάση της ΝΔ γύρω από το θέμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όλα τα αναδρομικά είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν… Λέμε, όμως, ότι με την προοπτική ανόδου στην ελληνική οικονομία οι συνταξιούχοι που αδικήθηκαν, κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να δουν να διορθώνονται οι αδικίες».

Τέλος, σχολιάζοντας τα περί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε κατηγορηματικά: «Τέτοιου είδους συνασπισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με σύσσωμη τη ΝΔ ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.