Στην εποχή της ψηφιακής αλληλογραφίας θα περάσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ιλίου, καθώς είναι από τους πρώτους Δήμους που θα λειτουργήσουν το Πληροφορικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ». Πρόκειται για ένα νέο, αποτελεσματικότερο, ταχύτερο, ασφαλέστερο και πιο διαφανές σύστημα λειτουργίας των υπηρεσιών για την κεντρική διαχείριση και διακίνηση εγγράφων. Για το σκοπό αυτό, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Ιλίου.

Το νέο σύστημα θα αντικαταστήσει την έντυπη αλληλογραφία παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης εγγράφων. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν σημαντικά οφέλη, όπως εξοικονόμηση χρόνου χρέωσης και διακίνησης της αλληλογραφίας, καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας και εξοικονόμηση πόρων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, προσαρμόστηκε πλήρως στις ανάγκες φορέων που θα το υλοποιήσουν και το κόστος του είναι μηδενικό.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Η έναρξη λειτουργίας της «ΙΡΙΔΑΣ» σηματοδοτεί τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και καινοτομίας για όλο το Δημόσιο Τομέα. Το προσωπικό του Δήμου Ιλίου είναι απολύτως έτοιμο προκειμένου να εφαρμόσει την ψηφιακή κατάρτιση, διακίνηση και αρχειοθέτηση εγγράφων. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που σχεδίασαν ένα σύστημα, όχι μόνο με γνώμονα τη δική τους διευκόλυνση, αλλά την αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Αν όλη η δημόσια διοίκηση ενεργούσε με το δικό τους τρόπο, η χώρα μας θα ήταν σίγουρα καλύτερη.»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.