Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Στο κενό πέφτει η προσπάθεια του Μαξίμου να δημιουργήσει πρόβλημα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη με δέκα καλλιτέχνες καθώς ο Διονύσης Σαββόπουλος αλλά και τα σωματεία των δημιουργών μιλούν με θετικό τρόπο για την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.


Για την θετική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την συνάντηση που είχε με δέκα δημιουργούς την Δευτέρα, διαβεβαίωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος παίρνοντας θέση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Ο μεγάλος τραγουδοποιός, σε ανοικτή επιστολή του εξηγεί τι συνέβη καθώς μετά την διάλυση της ΑΠΕΙ οι συνθέτες και στιχουργοί θέλησαν να φτιάξουν έναν αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό για την είσπραξη των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών και των σωματείων, είμαστε απολύτως ενωμένοι σε αυτό και σύμφωνοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση. Ενημερώσαμε σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση» τονίζει ο Σαββόπουλος και καταλήγει: «Ολα τα άλλα είναι περιττά».

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Διονύση Σαββόπουλου
«Τα πράγματα είναι απλά. Όταν με την διάλυση της Α.Ε.Π.Ι. βρεθήκαμε εκκρεμείς και μετέωροι, αποφασίσαμε συνθέτες και στιχουργοί να φτιάξουμε ένα δικό μας αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό για την είσπραξη των πνευματικών μας δικαιωμάτων.


Αλλά επειδή δεν είχαμε ούτε την τεχνογνωσία, ούτε στέγη, ούτε τα στοιχειώδη, απευθυνθήκαμε στο υπουργείου πολιτισμού για να μας συμβουλέψει, διότι πρόκειται για το ελληνικό τραγούδι διάολε, για ένα κομμάτι της εθνικής μας μουσικής.

Το υπουργείο, προς τιμήν του, το κατάλαβε και δέχθηκε να μας βοηθήσει για μια σύντομη μεταβατική περίοδο ώσπου να σταθούμε στα πόδια μας και να μην χρειαζόμαστε πια το κράτος .

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών και των σωματείων, είμαστε απολύτως ενωμένοι σε αυτό και σύμφωνοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση. Ενημερώσαμε σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση.

Συγχαίρω τους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν και παλεύουν εδώ και χρόνια στο να δοθεί μια λύση δίκαιη οργανωμένη και ασφαλής. Συγχαίρω επίσης όσους συνέβαλαν και θα συμβάλουν σε αυτό. Καλώ και εγώ όλα τα κόμματα να επιδείξουν κοινή και ανιδιοτελή στάση σε αυτή την τελική ευθεία της διαδικασίας ώστε να έχει η χώρα μας ένα αξιόπιστο σύστημα κατοχύρωσης της πνευματικής εργασίας.

Το έργο των δημιουργών ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις και τα κόμματα.

Ζει το ελληνικό τραγούδι. Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Διονύσης Σαββόπουλος

«Θετικές οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη» λένε «Μέτρον» και «ΣΩΜΣΕ»
Την ίδια ώρα θετικές χαρακτηρίζουν τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ελληνικό τραγούδι τα Σωματεία «Μέτρον» και «ΣΩΜΣΕ» που μετείχαν στη συνάντηση μαζί του.

Παράλληλα και το Σωματείο ΑΣΜΑ και ο Φοίβος Δεληβοριάς που εξέδωσαν το πρωί μια επικριτική ανακοίνωση, δηλώνουν πλέον την ικανοποίησή τους για την επεξηγηματική απάντηση που τους έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, κλείνοντας έτσι την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.