Οι φυλακές Κορυδαλλού

«Παρασκήνιο» με τη συμμετοχή γνωστών δικηγόρων, καταγγέλλει ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος που είναι πλέον προφυλακισμένος για τη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού» αλλά παράλληλα γίνεται η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, μια υπόθεση που κινείται στο περιθώριο της υπόθεσης Εnerga και φθάνει ως τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.


Μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο ήδη προφυλακισμένος δικηγόρος αρνείται οποιαδήποτε ποινική του εμπλοκή στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι πίσω από όλα κρύβεται ο Αριστείδης Φλώρος, καταδικασθείς στην υπόθεση ΕΝΕΡΓΚΑ. Όσα καταγγέλει ο έγκλειστος δικηγόρος, περιλαμβάνονται σε υπόμνημα που κατέθεσε στον Εφέτη Ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, Ευτύχη Νικόπουλο, με κοινοποίηση προς την ηγεσία του Υπ.Δικαιοςύνης, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και τον πρόεδρο του ΔΣΑ.

Κατά τον κ. Κούγια η εμπλοκή του γνωστού δικηγόρου αποτελεί μία από τις «μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες» και πρόκειται την «τραγική ιστορία ενός έντιμου δικηγόρου, που αντιστάθηκε στις πιέσεις ακόμη και πολιτικών προσώπων που δέχτηκε για την υπόθεση της ΕΝΕΡΓΚΑ. Η στάση του, υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας στην εν λόγω υπόθεση, το ότι κατάφερε δηλαδή να δεσμεύσει για λογαριασμό του δημοσίου 100 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους, ήταν ο λόγος που κινδύνευσε η ζωή του μετά την απόπειρα δολοφονίας που δέχθηκε το Νοέμβριο του 2014 και ο λόγος για την τωρινή ποινική εμπλοκή του, σε μία υπόθεση που όπως υποστηρίζει δεν έχει καμία σχέση.

Με το υπόμνημα του ζητεί να καλέσει ο ανακριτής για κατάθεση μεταξύ άλλων:

Τον αστυνομικό υποδιευθυντή Φώτη Ντουΐτση που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής «διότι θα επιβεβαιώσει ότι οι επικοινωνίες μου με τον Κλωντιάν Λεκοτσάι τελούσαν σε γνώση του και υπό την καθοδήγηςή του και απέβλεπαν στη συλλογή πληροφοριών για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου».
Τον δικηγόρο Θέμη Σοφό «προκειμένου να εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επισκέφτηκα τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2017».
Τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, «προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε ζήτησε για λογαριασμό μου από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (δικηγόρο της οικογένειας Φλώρου) οποιοδήποτε χρηματικό ποςό, προκειμένου να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου για την απόπειρα ανθρωποκτονία σε βάρος μου».
Τον δικηγόρο Ηλία Αναγνωστόπουλο, «προκειμένου να καταστεί σαφές ότι εγώ ουδέποτε άμεσα ή έμμεσα απαίτηςα από τον Αρ.Φλώρο ή το Μ.Ζαφειρόπουλο οικονομικά ανταλλάγματα, για να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων».
Τον δικηγόρο και πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου επί κυβερνήσεως Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο «προκείμενου να καταθέσει για τη συνάντηση που είχαμε σε καφετέρια με τον Αριστείδη Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση και να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν του δήλωσα ότι δεν αποδέχομαι τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ Α.Ε και ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»
Τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, προκειμένου «να καταθέσει για τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε μαζί μου στο δικηγορικό μου γραφείο και στα γραφεία της ΛΑΓΗΕ Α.Ε., με σκοπό να με πείσε να αποδεχθώ τη διαιτητική επίλυση των απαιτήσεων της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. Κατά της ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»
Ζητεί επίσης να κληθούν να καταθέσουν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, που κατά τον δικηγόρο «θα επιβεβαιώσουν ότι ήταν παρόντες κατά τις επισκέψεις μου στον Κλοντιάν Λεκοτσάι στη φυλακή».

Για τον τελευταίο ισχυρίζεται ότι διατηρούσε επαφές μαζί του και συνομιλούσε στο τηλέφωνο λόγω του ότι φοβόταν για τη ζωή του, αλλά και γιατί ήθελε να μάθει ποιος είχε δώσει την εντολή για τη δολοφονία του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.