Έρευνες για τα θύματα του serial killer στην Κύπρο

Η υπόθεση του serial killer της Κύπρου συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη και βρετανικά ΜΜΕ αναφέρονται με δημοσιεύματά τους στον 35χρονο που ομολόγησε τις επτά δολοφονίες γυναικών.


Αναλυτικότερα, αρχικά, το Sky News αφού περιγράφει τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, σχολιάζει ότι οι δολοφονίες «έχουν σοκάρει» το νησί. Συμπληρώνει ακόμη ότι η δράση του 35χρονου serial killer έχει εκθέσει τις αρχές και κάνει λόγο για «εγκληματική αδιαφορία», επειδή όλα τα θύματα ήταν αλλοδαπές. Αναφέρεται και στην κριτική που εξαπέλυσε κατά των αρχών για το θέμα η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.
Μετέπειτα, στις έρευνες και στις ταυτότητες των θυμάτων του serial killer αναφέρεται και η Daily Mirror, όπως και ο Independent, που γράφουν ότι υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα του δράστη μπορεί να ανέρχονται έως και σε 30.

Ο Independent σημειώνει μάλιστα πως τα μακάβρια ευρήματα των ερευνών έχουν προκαλέσει «κύματα σοκ» στο «ηλιόλουστο» νησί, καθώς η τελευταία περίπτωση διπλού φόνου είχε καταγράφει το 1993.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, γίνεται και εδώ αναφορά στις κατηγορίες ότι οι Αρχές δεν ερεύνησαν σοβαρά την εξαφάνιση των θυμάτων. Σε απάντηση η Αστυνομία έχει παραπέμψει στο περιοριστικό νομικό πλαίσιο που εμποδίζει π.χ. τη διερεύνηση τηλεφωνικών αρχείων δίχως εισαγγελική εντολή, αναφέρεται.

Τέλος, όπως αναφέρει και ο «Πολίτης», το BBC γράφει για τις έρευνες που διεξάγονται και σημειώνει, μεταξύ άλλων, τις καταγγελίες περί διακρίσεων σε βάρος αλλοδαπών κατοίκων της Κύπρου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.