«Τούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» ακούστηκε να λέει από το κοκπιτ ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης που είχε απογειωθεί νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Λάρισας.
«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη» είπε ο ιπτάμενος προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παριστάμενων.

Ποιος είναι ο επισμηναγός Βολακάκης
O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.
Από το 2009, υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.
Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου
Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Συγκινητικά λόγια από πιλότο F-16: Αυτός ο λαός δεν γονατίζει (pics & vid) - Media Gallery 2
Άρχισε στις 11:00 το πρωί η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και σε αυτή έλαβαν μέρος στρατιωτικά, μαθητικά και πολιτικά τμήματα.
Από νωρίς το πρωί άρματα μάχης του ελληνικού στρατού βρέθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και πήραν θέση για να παρελάσουν μπροστά από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, αλλά και τους επίσημους.
Η έναρξη της παρέλασης έγινε με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δένδρων», ενώ ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στη πόλη η μαθητική παρέλαση.
Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποίηθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Συγκινητικά λόγια από πιλότο F-16: Αυτός ο λαός δεν γονατίζει (pics & vid)
Με την παρέλαση ολοκληρώθηκεν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή την επέτειο της 28ης Οκτωρβίου 1940, την απελευθέρωση της πόλης το 1912 και την εορτή του πολιούχου Αγ. Δημητρίου.
Να σημειωθεί ότι όπως και πέρυσι, μαχητικό F16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας θα κάνει εντυπωσιακές ασκήσεις ακριβείας πάνω από το χώρο της παρέλασης.