Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης τραπεζιτες

Οι υπερβολικές χρεώσεις των Τραπεζών ακόμα και για ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα τεθεί αύριο στην συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου.


Στην συνάντηση θα τεθεί υπό συζήτηση και το σχέδιο Ηρακλής για τα κόκκινα δάνεια.

Στην σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, θα υπάρξει πίεση της κυβέρνησης να λάβουν υπόψιν τους τις κοινωνικές αντιδράσεις από τις χρεώσεις και να βάλουν φρένο. Από την πλευρά τους όμως οι Τραπεζίτες αναμένεται να τονίσουν ότι πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις για την ψηφιοποίησή τους, ότι μείζον στόχος τους είναι η αύξηση των εσόδων τους και η αύξηση των χρεώσεων- που δεν απέχει πολύ από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό επίπεδο- είναι μονόδρομος.
Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για αύριο, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 13:30, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Bασίλης Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.


Aπό την πλευρά της κυβέρνησης στη συνάντηση θα μετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Αιχμές του Αδωνι Γεωργιάδη
Αιχμές για την στάση των Τραπεζών άφησε πρόσφατα σε ομιλία του σε τραπεζικό συνέδριο ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας στους τραπεζίτες την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την νομική κάλυψη των τραπεζιτών για την πώληση των κόκκινων δανείων. Ο Υπουργός Επενδύσεων συνέστησε στους τραπεζίτες να έχουν «ευήκοα ώτα προς την κοινωνία» και άφησε αιχμές για συνεννόηση των Τραπεζιτών σε σχέση με τις χρεώσεις. Από την πλευρά τους, τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών ανέφεραν ότι «οι υπηρεσίες πρέπει να χρεώνονται, όπως συμβαίνει και στις ευρωπαϊκές χώρες» και επισήμαναν ότι λειτουργούν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Οι χρεώσεις που έχουν οι τράπεζες για ανάληψη μετρητών μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ διαμορφώνονται από 2,5 έως και 3 ευρώ. Για την πληρωμή λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας μέσω e-banking το κόστος ανέρχεται σε 0,60 ευρώ ανά συναλλαγή, για έκδοση PIN σε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, εφόσον το αίτημα γίνει στο κατάστημα, η χρέωση διαμορφώνεται στα 5 ευρώ, ενώ τα ποσά κυμαίνονται στα 20 με 30 ευρώ για ανάκληση και σφράγιση επιταγής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.