Η αναβάθμιση της Ελλάδας, τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εισόδου της χώρας στο ραντάρ των επενδυτών, ενώ ανοίγει τον δρόμο για ένταξη της Ελλάδας στο νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσηςτης ΕΚΤ.
Η αναβάθμιση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Το θετικό outlook υποδηλώνει πως ενδέχεται να ακολουθήσει νέα αναβάθμιση της Ελλάδας εντός 12 μηνών, εάν η κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ενισχύοντας παράλληλα τις οικονομικές προοπτικές και τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.
Καταλυτικός παράγοντας για πιθανή νέα αναβάθμιση είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών.
Ο οίκος αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 2% το 2019 προτού επιταχυνθεί σταδιακά το 2020-2022.
Η αύξηση της απασχόλησης θα παραμένει σταθερή με τον οίκο να επισημαίνει πως θα φθάσει το 2% ετησίως έως το 2022.
O οίκος αξιολόγησης επιβραβεύει την άρση των capital controls από την ελληνική κυβέρνηση. «Πιστεύουμε ότι η κατάργηση των περιορισμών θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία, μειώνοντας παράλληλα το σχετικό οικονομικό κόστος ενώ τονίζει πως έχει ιδιαίτερη σημασία για το επιχειρηματικό περιβάλλον του ιδιωτικού τομέα» αναφέρει.
Κάνει, επίσης, εκτενή αναφορά στο ασφαλιστικό και τις δικαστικές αποφάσεις, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο νομοσχέδιο για τη συνταξιοδότηση που θα καλύψει πλήρως τις σχετικές δημοσιονομικές επιπτώσεις.
Σταϊκούρας: Βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα
«Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 
«Αυτή η θετική εξέλιξη δείχνει ότι η οικονομία της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα. Αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου.
Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηµατικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις. Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία.
Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.