Γιάννης Καλαφατέλης: «Η δημοτική αρχή τάσσεται σταθερά υπέρ των έργων στο Δήμο Διονύσου, με απαραίτητη προϋπόθεση τη διασφάλιση του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης των δημοτών»

Το άνοιγμα του παράδρομου της Ν.Ε.Ο. με προσωρινή παύση των έργων στο σημείο από τον κόμβο Κρυονερίου έως τον κόμβο Αφιδνών – Καπανδριτίου, αλλά παράλληλα και την άμεση έναρξη του έργου κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτησης του ρέματος «Βρυσάκι», για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής του Αγίου Στεφάνου, αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και αίτημα του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη.

Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, συνάντηση του Δημάρχου Διονύσου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη καθώς και με τον Γενικό Γραμμματέα Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και του Αντιδημάρχου  Τεχνικών Υπηρεσιών & Δημοτικών Έργων Στέφανου Κριεμάδη.

Στη συνάντηση με το Γενικό Γραμμματέα Υποδομών ο Δήμαρχος Διονύσου έθεσε επιπλέον το ζήτημα της στάσης του Προαστιακού στο Κρυονέρι αλλά και το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες Διονύσου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη δήλωσε σχετικά:

«Η απόφαση για το άνοιγμα του παράδρομου της Ν.Ε.Ο. με παύση των εργασιών στο σημείο από τον κόμβο Κρυονερίου έως τον κόμβο Αφιδνών – Καπανδριτίου, αλλά και την άμεση έναρξη του αντιπλημμυρικού έργου στον Άγιο Στέφανο, αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Διονύσου, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ως φορέα υλοποίησης των έργων, την Τροχαία Κηφισιάς αλλά και το γειτονικό Δήμο Ωρωπού.

Καταφέραμε και πετύχαμε την προσωρινή παύση των εργασιών στον παράδρομο  προκειμένου να προηγηθεί το απολύτως αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο στον Άγιο Στέφανο επί των λεωφόρων Μαραθώνος και Τραπεζούντος και, εν συνεχεία, να συνεχιστεί το προγραμματισμένο έργο στον παράδρομο, με τρόπο όμως τέτοιο που να εξασφαλίζει τη μείωση των αρνητικών κυκλοφοριακών επιπτώσεων που παρατηρήθηκαν μέχρι σήμερα (λ.χ. μέσω της επίσπευσης του έργου, προκειμένου να ολοκληρωθεί σε αισθητά μικρότερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο, καθώς και της εφαρμογής επιπρόσθετων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων).

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή τα εύλογα ζητήματα που του θέσαμε και δρομολόγησε την παύση των εργασιών στον παράδρομο και την άμεση έναρξη του αντιπλημμυρικού έργου στον Άγιο Στέφανο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίο θέσαμε, μεταξύ άλλων, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Δήμο μας αλλά και το ζήτημα της στάσης του Προαστιακού στο Κρυονέρι.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής και αναληρωτή Περιφερειάρχη συνδημότη μας Νίκο Πέππα, τον εντεταλμένο σύμβουλο αντιπλημμυρικών έργων της περιφέρειας Θανάση Κατσιγιάννη, τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, τον Διοικητή Τροχαίας Κηφισιάς Παντελή Αναστασόπουλο καθώς και το συνάδελφο Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη.

Η δημοτική αρχή τάσσεται σταθερά υπέρ των έργων στο Δήμο Διονύσου, με απαραίτητη προϋπόθεση τη διασφάλιση του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης των δημοτών».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.