Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγες δομη
Την Λέσβο και την Αθήνα αναμένεται να επισκεφτεί στις 27 και 28 Νοεμβρίου 0 Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι.
Συνάντηση με Γκράντι με Μητσοτάκη

Ο κ. Γκράντι προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

 Θα συμμετάσχει σε συζήτηση κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης δύο Επιτροπών της Βουλής, θα συναντηθεί με δημάρχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στέγασης ESTIA, με μέλη διπλωματικών αποστολών και στελέχη άλλων υπηρεσιών του ΟΗΕ, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και φορείς που συμμετέχουν στις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Στη Λέσβο για τις συνθήκες διαβίωσης

Στη Λέσβο ο Υπατος Αρμοστής σκοπεύει να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων και να συζητήσει «για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχές και η κοινωνία των πολιτών» για να ανταποκριθούν στην προσφυγική κρίση, συνεχίζει το κείμενο. O κ. Γκράντι θα μεταβεί επίσης σε κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης, που λειτουργεί η οργάνωση ΜΕΤΑδραση, εταίρος της Υπατης Αρμοστείας (ΥΑ).

Ο κ. Γκράντι θα συνοδεύεται από τη διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της ΥΑ Πασκάλ Μορό. Αυτή θα είναι η τρίτη επίσημη επίσκεψή του κ. Γκράντι στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.