Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για την προστασία των ζώων, κατά την οποία βραβεύθηκαν και Αστυνομικοί, παραβρέθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 η άμισθη εντεταλμένη σύμβουλος φιλοζωίας του Δήμου Διονύσου Μαρία Αντωνοπούλου-Πρίντζου, εκπροσωπώντας τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών Γιάννη Τσουδερό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δεσμεύθηκε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους της Αττικής αλλά και κατόπιν διαβούλευσης με τις φιλοζωικές οργανώσεις, θα συμβάλλει με δράσεις και μέτρα στην κινητοποίηση  της κοινωνίας υπέρ της αξίας και της αρχής της προστασίας των δεσποζόμενων και μη ζώων συντροφιάς.

Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η Ελληνική Αστυνομία, καθώς βραβεύθηκαν από τον κ. Πατούλη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκη, πάνω από 50 αστυνομικοί υπάλληλοι απ΄όλη την χώρα, οι οποίοι έχουν επιδείξει, με πράξεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερη ευαισθησία προς τα ζώα.

Ο κος Πατούλης χαρακτήρισε ως προτεραιότητα το να απαλλαγεί η κοινωνία μας από τα δραματικά φαινόμενα κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων και υπογράμμισε ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας θα συμβάλλει με δράσεις και μέτρα στην εντατικοποίηση της Εκστρατείας ενάντια στην Κακοποίηση των Ζώων, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του αισθήματος ευθύνης της κοινωνίας απέναντι στα αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα ζώα που σχετίζεται:

- με τη συστηματική στείρωση των αδέσποτων,

- την περίθαλψη των εγκαταλελειμμένων σε οργανωμένες δομές,

- την προώθηση τους για αναδοχή και υιοθεσία.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι είναι ενήμερος για τη συζήτηση που γίνεται από τις φιλοζωικές οργανώσεις αναφορικά με το πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο προοριζόταν αρχικά για να δημιουργήσει μεγάλης έκτασης κυνοκομείο, καθώς και για τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ένα μεγάλο κυνοκομείο δεν διασφαλίζει, πράγματι  τις καλύτερες συνθήκες για τα αδέσποτα ζώα σήμερα. Τα 15 εκατομμύρια ευρώ που παραμένουν στο πρόγραμμα, είναι ένα σεβαστό ποσό, και θα έλεγα ότι ίσως η καλύτερη λύση και για τα ίδια τα ζώα και τις κοινωνίες μας, είναι η δημιουργία δημοτικών κτηνιατρείων σε όλους τους δήμους, ώστε με την συνεργασία και των πολιτών, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, να στειρωθούν κατά το δυνατόν όλα.

Η ίδρυση, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διαδημοτικών κτηνιατρείων σε Δήμους, άλλωστε, αποτελεί επίσημη θέση και κεντρικό άξονα της πολιτικής μας στον τομέα αυτό, στην Περιφέρεια Αττικής, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των κονδυλίων για στειρώσεις ζώων ανάλογα με τις ανάγκες».

Οι προσπάθειες του Δήμου Διονύσου για τα ζώα

Με αφορμή τη σημαντική αυτή εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών Γιάννης Τσουδερός δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Διονύσου έχει ήδη έχει εξασφαλίσει, σε μεγάλο βαθμό, τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Δήμου Διονύσου μέσω εξωτερικών συνεργατών, και συγκεκριμένα την περισυλλογή, μεταφορά, φιλοξενία και επανένταξη των ζώων  αλλά και τη στείρωση, τον εμβολιασμό, καθώς και την ηλεκτρονική ταυτοποίησή τους.

Οι προσπάθειές όμως του Δήμου Διονύσου δεν σταματούν εδώ. Σε στενή συνεργασία τόσο με την άμισθη εντεταλμένη σύμβουλο φιλοζωίας κ.Μαρία Αντωνοπούλου-Πρίντζου όσο και με την «Πενταμελή Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς», τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε, προσπαθούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για τα ζώα.

Ήδη διερευνούμε νέες μορφές συνεργασίας, προκειμένου να επεκτείνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις μας, αποσκοπώντας στην προστασία ακόμη μεγαλύτερου αριθμού ζώων, τα οποία αφενός είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους και αφετέρου θα μπορούσαν δυνητικά να μετατραπούν σε επιθετικά, λόγω της ανθρώπινης εγκατάλειψης και αδιαφορίας».

Σημειώνουμε ότι η Πενταμελής Επιτροπή, απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:

1) την κ.Κωνσταντίνα Καρμίρη, ως Πρόεδρο της Πενταμελούς Επιτροπής, με αναπληρωτή της τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννη Τσουδερό (εκπρόσωποι του Δήμου Διονύσου)
2) τον κ. Νικόλαο Μυλωνά, εκπρόσωπο των Εθελοντών Αρωγών Ζώων Αγίου Στεφάνου, με αναπληρωτή τον κ.Αντώνη Αντωνίου,
3) την κ.Βασιλική Γώγου, Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Διονύσου, με αναπληρωτή τον κ.Μιχαήλ Σκαβάτσο,
4) τον κ. Δημήτρη Κουτσογιώργη, υπεύθυνο κτηνίατρο για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με αναπληρώτρια την κ.Δέσποινα Κουτρομαγιά,
5) τον κο Λάμπρο Γούλα, στρατιωτικό εκπαιδευτή σκύλων.

Τέλος ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Διονύσου, για τυχόν επικοινωνία και ενημέρωση για θέματα φιλοζωίας,  διαθέτει στο facebook τη σελίδα Επιτροπή Αδέσποτων Δήμου Διονύσου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.