Ζημιές σε κατοικία στην Κινέτα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η δυτική Αττική και η Κινέτα λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε στην διάρκεια της νύχτας δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ανθρώπων από οχήματα και σπίτια κυρίως στη περιοχή της Κινέτας όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έκλεισε μάλιστα προσωρινά και τη σιδηροδρομική γραμμή του Προαστιακού από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα, ωστόσο λίγο πριν τις 08:00 τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά. Σημειώνεται ότι στο σημείο περίπου στις 08:00 έφτασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου λόγω της κακοκαιρίας

Από την κακοκαιρία, υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας στη Κορινθία, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου. Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, αναγκάστηκε για λόγους ασφαλείας να διακόψει την κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο, καθώς από την υπερχείλιση, φερτά υλικά κατευθύνονται προς την περιοχή της Κινέτα. Λόγω της υπερχείλισης, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνεψαν ζωές. «Εχουν γίνει 27 απεγκλωβισμοί και 13 αντλήσεις υδάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική οδό, ενώ έχει δοθεί εντολή σε κατοίκους μεμονωμένων κατοικιών να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που τους ζητηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους, από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως το Καλαμάκι.
Εικόνες από τις ζημιές που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία Γηρυόνης στην Κινέτα

Φωτογραφίες από τις ζημιές που προκάλεσε στην περιοχή της Κινέτας η κακοκαιρία Γηρυόνης ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας. Όπως μπορεί να δει κανείς, φερτά υλικά, χώματα και λάσπες έχουν καλύψει τις αυλές σπιτιών, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές και σε ΙΧ.

Τα φερτά υλικά σε αυλή κατοικίας έφτασαν μέχρι την μέση των παραθύρων 

 Το tweet της Πυροσβεστικής για τους απεγκλωβισμούς

    Περισσότερες από 64 κλήσεις έχει δεχτεί το Ε.Σ.Κ.Ε. του Π.Σ., οι περισσότερες εξ αυτών για #απομακρύνσεις ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σε οικίες. pic.twitter.com/Buw8bbQ4l8
    — Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 25, 2019

    Συνεχίζονται οι #απομακρύνσεις ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σε οικίες. pic.twitter.com/pUdYtHn1D1
    — Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 25, 2019

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού για την κακοκαιρία Γηρυονής

Οι πολύ έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800-61+000), σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Ολυμπία Οδό».
«Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέττα ως τους Αγίους Θεοδώρους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και κάνει έκκληση στους οδηγούς να αναστείλουν το ταξίδι τους μέχρι νεοτέρας, ενώ όσοι είναι ήδη στον δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις τους μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.
Μετά τις 10:00 ανοίγουν τα σχολεία στην Αττική

Το ότι τα σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής θα ανοίξουν στις 10:00 το πρωί τόνισε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνεννόηση με τους δήμους της Περιφέρειας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας «Γηρυόνης». Συνεπώς προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις, αλλά και πρωτίστως για την ασφάλεια των μαθητών θα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 10:00 το πρωί.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.