Αποτέλεσμα εικόνας για ολομελεια βουλη

 Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο με το σχέδιο «Ηρακλής», για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι προμήθειας, σε τιτλοποιήσεις «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών. Ο «Ηρακλής» είναι μία συστημική λύση που θα συμβάλει, μέσω της χορήγησης κρατικών εγγυήσεων, στη μείωση των κόκκινων δανείων κατά περίπου 40% των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση.
ΥΠΟΙΚ: Το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο

Το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια βασίζεται στους επενδυτές και δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ επισημαίνει ότι με το σχέδιο «Ηρακλής» ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία, ώστε η Ελλάδα να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. 

 «Με το νομοσχέδιο “Ηρακλής”, η κυβέρνηση υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση να μειώσει το μεγάλο ύψος των “κόκκινων” δανείων, το οποίο αποτελεί μία μακροχρόνια παθογένεια του τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, δημιουργώντας δουλειές και σταθερά εισοδήματα στην οικονομία μας, ενώ τα νοικοκυριά θα βρουν ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους», αναφέρει ακόμη το ΥΠΟΙΚ.

Το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για το νομοσχέδιο

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.