Η πρεσβεία της Λιβύης στο Κάιρο

 Την απόφαση να κλείσει την πρεσβεία της στην Αίγυπτο πήρε η κυβέρνηση της Λιβύης.

Η απόφαση πάρθηκε για «λόγους ασφαλείας», όπως τονίζει η κυβέρνηση της Λιβύης, με το κλείσιμο να παραμένει «μέχρι νεοτέρας διαταγής». Η πρεσβεία, που αντιπροσωπεύει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), διέψευσε παράλληλα, με χωριστή ανακοίνωσή της, ότι η αναστολή της λειτουργίας της συνδέεται με τις αυτομολήσεις στελεχών της που τάχθηκαν στο πλευρό του Χαλίφα Χάφταρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), και της ανταγωνιστικής κυβέρνησης στο Τομπρούκ με την οποία συνδέεται ο στρατάρχης.

Η ΚΕΕ από την πλευρά της ανέφερε ότι η δραστηριότητα της διπλωματικής αποστολής ανεστάλη με σκοπό να προστατευθούν οι εργαζόμενοί της, έπειτα από μια σειρά «παραβιάσεων» το τελευταίο διάστημα και απόπειρες «εκβίασης» με σκοπό την απόσπαση χρημάτων. Δεν δόθηκε καμιά λεπτομέρεια για τις πράξεις αυτές ή το από ποιους έγιναν.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια μαζί με τις αιγυπτιακές αρχές για να τερματιστούν αυτές οι ενέργειες και να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της πρεσβείας», ανέφερε η ΚΕΕ, επίσης μέσω Facebook. Η πρεσβεία θα λειτουργήσει εκ νέου μόνο αφού υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλειά της, επέμεινε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.