Αποτέλεσμα εικόνας για στρατιωτικη παρουσια σε μεση ανατολη
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διπλασιάσει τις δυνάμεις της, όπου ήδη βρίσκονται περίπου 80.000 στρατιωτικοί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενδέχεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα εντός του Δεκέμβρη. Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το Πεντάγωνο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Πέραν άλλων 14.000 επιπλέον στρατιωτικών που αναμένεται να στείλει, το Πεντάγωνο ενδέχεται επίσης να αναπτύξει στην περιοχή δεκάδες ακόμη πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η ανάπτυξη των ενισχύσεων αυτών έχει σκοπό να αποτραπεί μια επίθεση του Ιράν εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή. Χθες, σε συνάντηση που είχε ο Μάικ Πομπέο με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου, ζητήθηκε από τον πρώτο να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στο Ιράν, καθώς υπάρχει ανησυχία πως θα εντείνει την επιθετική του στάση.

Δυτικές δυνάμεις και η Σαουδική Αραβία, κατηγόρησαν την Τεχεράνη τον Σεπτέμβριο πως βρισκόταν πίσω από αεροπορικά πλήγματα εναντίον σημαντικών σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Οι επιθέσεις αυτές ανέστειλαν μέρος της πετρελαϊκής παραγωγής του βασιλείου και οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση των τιμών του αργού. Νωρίτερα χθες, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί, διαβεβαίωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία παραμένει «διατεθειμένη να συζητήσει» με την Ουάσινγκτον, με προϋπόθεση την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.