Στις 28 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη, με την παρουσία του Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Γεωργίου Δελμούζου, του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή και του Δημάρχου Δωρίδος κ. Γεωργίου Καπεντζώνη.
Από το δελτίου τύπου που εξέδωσε ο κ. Ιωάννης Μπούγας, αλλά και από πλήθος πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν, προκύπτει ότι από την πλευρά της κυβέρνησης εκφράστηκε η θερμή πολιτική βούληση να χρηματοδοτήσει πλήρως, άμεσα και στο σύνολό του το διαγώνιο οδικό άξονα «Θερμοπύλες – Ιτέα – Αντίρριο».
Με δεδομένο ότι το έργο αυτό, έπειτα από πολυετή προσπάθεια, παρουσιάζει μεγάλη μελετητική και αδειοδοτική ωριμότητα, αλλά και ότι αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητούμενα για τον τόπο μας, προτείνουμε:
Α) Να εκφραστεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών με ειδική Απόφαση του οργάνου το αίτημα προς τις συναρμόδιες Αρχές (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης) να πραγματοποιηθούν χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του έργου σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό άξονα, ώστε σύντομα να φτάσουμε και στις προβλεπόμενες δημοπρατήσεις.
Β) Να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος να υποστηρίξει με ανάλογο τρόπο το παμφωκικό αυτό αίτημα.
Γ) Να εξουσιοδοτηθούν οι δύο Δήμαρχοι (Δελφών και Δωρίδος αντίστοιχα) να υποβάλουν το αίτημά μας στις αρμόδιες Αρχές και ιδίως στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας και επισήμως στήριξη από το περιφερειακό αντιπροσωπευτικό μας όργανο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.